blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2025 13:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesinden Buzlu Yollara 100 Kişilik Çıkarma

 Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kar yağışı sonrasında soğuk hava nedeniyle buz tutan yollarda çalışma yapmak üzere 100 personelin görevlendirildiğini bildirdi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğü Karabük'te kar yağışının ardından yollar buz tuttu. Karabük Belediyesi, buz pistine dönen yollarda olumsuzluk yaşanmaması için 100 personelle sahaya indi. Ekipler kentin birçok noktasında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da görev başındaki personellerle bir araya gelerek son durum hakkında bilgi aldı.

Çetinkaya yaptığı açıklamada, "Ülkemizi etkisi altına alan kar yağışları bugün öğleden sonra itibariyle Karabük'ümüzde de etkili olmaya başladı. Tabii kar, bir nimet. Yeraltı kaynakları açısından yine çevre açısından, doğa açısından çok ciddi bir nimet ama diğer taraftan da gerekli tedbir alınmadığı takdirde insanımız için külfet durumuna gelebiliyor. Bizler de Karabük Belediyesi olarak külfete dönüşmemesi için 25 araç ekipman ve 100 personelimiz ile sahadayız. 28 mahallemizde ulaşım ağlarını, yine yaya geçitlerini, birçok alanı güvenli hale getirmek için mesai arkadaşlarımızla beraber görevimizin başındayız. İnşallah kazasız belasız bu nimetten istifade etmeyi arzuluyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hükümlü ve yükümlülerin istihdamına yönelik işbirliği protokolünün toplantısını gerçekleştirdiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ortasında hükümlü ve yükümlülerin topluma kazandırılması ve istihdamlarının desteklenmesi amacıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, İş-Kur İl Müdürlüğü Makamında ilgili kurum temsilcilerinin iştirakiyle bir kıymetlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Vilayet Müdürü Okan Şentürk ve Vilayet Müdürlüğü idarecileri, Zonguldak M Tipi Açık/Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Orhan Tekfidan, Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Yılmazer, Zonguldak Kontrollü Hürlük Müdürü Selçuk Aydemir ve Kdz. Ereğli Kontrollü Özgürlük Müdürü Tugay Agboyraz’ın iştirak sağladığı toplantıda hükümlü ve yükümlü bireylerin iş gücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak, üretken bireyler haline gelmelerine takviye olmak ve topluma ahenk süreçlerini kolaylaştırmak maksadıyla protokol kapsamında yürütülecek çalışmalar ele alındı.
Yapılan görüşmeler sonunda tahliyesine bir aydan az kalan hükümlü, tutuklu ve yükümlülere iş ve meslek danışmanları tarafından iş aramaya yönelik seminerlerin verilmesi, işe muhtaçlığı olan hükümlü tutuklu ve yükümlülerle kişisel görüşme yapılması, mülakat ve patronla görüşme eğitimlerinin verilmesi, kendi işini kurma hibe projeleri konusunda bilgilendirme yapılması emeliyle bu kapsamda yer alan hükümlü, tutuklu ve yükümlüler belirlenerek eğitim planı oluşturulması kararı alındı.
Toplantı sonunda kurumlar ortası iş birliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi ve protokol kapsamındaki faaliyetlerin alanda aktif biçimde uygulanması konusunda mutabakata varıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin