Reklam
Reklam
6758002bda82c
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
10 Aralık, 2024 11:47 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi’nden Bilim Meraklısı Çocuklara Destek

Karabük Belediyesi Bilim Merkezi, TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlediği etkinlikte, Karabük merkez ve köy okullarındaki öğrencilere TÜBİTAK’ın bilimsel yayınları olan Meraklı Minik ve Bilim Çocuk dergilerini hediye etti.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çocukların bilimle tanışmasına ve merak duygularının geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Çetinkaya, “Geleceğin bilim insanlarının yetişmesinde eğitimin ve bilimsel yayınların çok önemli bir yeri var. Bu etkinlik, öğrencilerimizin bilime olan ilgisini artırmayı hedefliyor. Karabük Belediyesi olarak, çocuklarımızın hayal gücünü ve yaratıcılığını desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik kapsamında yüzlerce öğrenciye ulaştırılan dergiler, çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmesine katkı sağlayacak. Bu anlamlı çalışma, veliler ve öğretmenlerden de büyük takdir topladı. Karabük Belediyesi Bilim Merkezi, benzer projelerle çocukların bilimle daha fazla buluşması için çalışmalarını sürdürecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin