blank
Ramazan Öztürk tarafından
10 Aralık, 2024 11:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden Bilim Meraklısı Çocuklara Destek

Karabük Belediyesi Bilim Merkezi, TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlediği etkinlikte, Karabük merkez ve köy okullarındaki öğrencilere TÜBİTAK’ın bilimsel yayınları olan Meraklı Minik ve Bilim Çocuk dergilerini hediye etti.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çocukların bilimle tanışmasına ve merak duygularının geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Çetinkaya, “Geleceğin bilim insanlarının yetişmesinde eğitimin ve bilimsel yayınların çok önemli bir yeri var. Bu etkinlik, öğrencilerimizin bilime olan ilgisini artırmayı hedefliyor. Karabük Belediyesi olarak, çocuklarımızın hayal gücünü ve yaratıcılığını desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik kapsamında yüzlerce öğrenciye ulaştırılan dergiler, çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmesine katkı sağlayacak. Bu anlamlı çalışma, veliler ve öğretmenlerden de büyük takdir topladı. Karabük Belediyesi Bilim Merkezi, benzer projelerle çocukların bilimle daha fazla buluşması için çalışmalarını sürdürecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da 3 lise öğrencisi denizde boğulma tehlikesi geçirdi

Ordu’da Mayıs Yedisi’nde serinlemek için denize giren 3 lise öğrencisi boğulma tehlikesi geçirdi.
Olay, Altınordu ilçesi Kumbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Zuver Kaya Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri, Mayıs Yedisi münasebetiyle kumsala geldi. Bu esnada öğrencilerden Y.K., O.K.B. ve A.Ö. denize girdi. Arkadaşlarının suda çırpındığını fark eden öteki öğrenciler, 112 Acil Davet Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı takımları, sıhhat, AFAD ve polis takımları sevk edildi. Takımların yaptıkları çalışmaların akabinde 3 öğrenci, makul aralıklar ile sudan çıkartıldı.
Öğrenciler, olay yerindeki birinci müdahalelerinin akabinde ambulans ile çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Öte yandan Vali Muammer Erol ve Vilayet Emniyet Müdürü Ahmet Acar, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan ve Altınordu İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Onur Bekyürek da olay yerine gelerek bilgi aldı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin