Reklam
Reklam
66d45efd4b1c3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2024 15:33 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi’nden açıklama

Karabük Belediyesi, bir internet sitesinde Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile ilgili çıkan habere yönelik açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, “Bir internet sitesinden 29 Ağustos tarihinde yayınlanan ‘Başkanın Dayısı Belediye İle Milyonluk Ticarete Başladı’ başlıklı yazıda Karabük Belediye teşkilat ve yönetimimize atılan iftira, asılsız iddiaları tekzip ediyor ve cevaplarımızı tüm kamuoyuna hürmet ile sunuyoruz’ denildi.

Haberde bahsi geçen asfalt firması ile Karabük Belediyesi arasındaki ihaleye ilişkin sözleşmenin yerel seçimlerden önce imzalandığının belirtildiği açıklamada, “Mevcut sözleşme hali hazırda devam etmekte olup işin yüzde 50’ye yakını kanun ve sözleşme hükümlerine, fenne uygun olarak 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçiminden önceki dönemde tamamlanmıştır. İdaremiz şeffaflık ve hesap verebilirlik kaidesine, kamu yönetim ilkelerine uygun olarak kamu idarelerinin belirdiği fiyatlardan gerekse özel sektörün fiyatlarından yararlanmak suretiyle maliyeti belirleyerek emsallerine göre kazançlı bedelle mal ve hizmet alımlarını gerçekleştirmektedir. Kamu menfaatinin korunması asıl olup bu durumun istisnası yoktur. Basit bir araştırmayla tespit edileceği üzere piyasa gerçeklerine, objektif verilere aykırı, dezenformasyon içeren, olmayan bir şeyi varmış gibi sunan manipülafif haberle kamuoyu yanıltılmaya idaremiz aleyhine algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Sözleşme hükümleri gereği Belediyemize Agrega temin etme ve asfalt yapma işi Emka İnşaat Asfalt San. Tur. ve Tic. A.Ş. firmasına ait olup işbu firmanın Agregayı hangi şirketten temin edeceği yüklenici asfalt firmasının tercihidir. Yüklenici şartnamelere uygun olmak kaydıyla, istediği ocaktan malzeme temin etmekte serbesttir.

Kurumumuzun Sönmezler Madencilik ile asfalt temin ve yapım işine ilişkin gerçekleştirdiği bir ihalesi ve kurulu sözleşmesi mevcut olmayıp, Sönmezler Madenciliğin Belediyemiz ile Agrega vermek suretiyle milyonluk ticarete başladığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Basın etiği ve habercilik ilkelerine aykırı surette kurumumuzun hiçbir yetkilisinden herhangi bir bilgi ve belge edinmeksizin tamamen gerçek dışı olarak servis edilen bu yayını tümüyle tekzip ediyoruz. İlgili kişiler aleyhine yasal yollara başvurulacak olup bu tür maksatlı haberlere itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda kiraathaneden 12 bin lira calan supheli tutuklandi eMUqcUZK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı

Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.

Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin