Reklam
Reklam
66d45efd4b1c3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2024 15:33 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi’nden açıklama

Karabük Belediyesi, bir internet sitesinde Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile ilgili çıkan habere yönelik açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, “Bir internet sitesinden 29 Ağustos tarihinde yayınlanan ‘Başkanın Dayısı Belediye İle Milyonluk Ticarete Başladı’ başlıklı yazıda Karabük Belediye teşkilat ve yönetimimize atılan iftira, asılsız iddiaları tekzip ediyor ve cevaplarımızı tüm kamuoyuna hürmet ile sunuyoruz’ denildi.

Haberde bahsi geçen asfalt firması ile Karabük Belediyesi arasındaki ihaleye ilişkin sözleşmenin yerel seçimlerden önce imzalandığının belirtildiği açıklamada, “Mevcut sözleşme hali hazırda devam etmekte olup işin yüzde 50’ye yakını kanun ve sözleşme hükümlerine, fenne uygun olarak 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçiminden önceki dönemde tamamlanmıştır. İdaremiz şeffaflık ve hesap verebilirlik kaidesine, kamu yönetim ilkelerine uygun olarak kamu idarelerinin belirdiği fiyatlardan gerekse özel sektörün fiyatlarından yararlanmak suretiyle maliyeti belirleyerek emsallerine göre kazançlı bedelle mal ve hizmet alımlarını gerçekleştirmektedir. Kamu menfaatinin korunması asıl olup bu durumun istisnası yoktur. Basit bir araştırmayla tespit edileceği üzere piyasa gerçeklerine, objektif verilere aykırı, dezenformasyon içeren, olmayan bir şeyi varmış gibi sunan manipülafif haberle kamuoyu yanıltılmaya idaremiz aleyhine algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Sözleşme hükümleri gereği Belediyemize Agrega temin etme ve asfalt yapma işi Emka İnşaat Asfalt San. Tur. ve Tic. A.Ş. firmasına ait olup işbu firmanın Agregayı hangi şirketten temin edeceği yüklenici asfalt firmasının tercihidir. Yüklenici şartnamelere uygun olmak kaydıyla, istediği ocaktan malzeme temin etmekte serbesttir.

Kurumumuzun Sönmezler Madencilik ile asfalt temin ve yapım işine ilişkin gerçekleştirdiği bir ihalesi ve kurulu sözleşmesi mevcut olmayıp, Sönmezler Madenciliğin Belediyemiz ile Agrega vermek suretiyle milyonluk ticarete başladığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Basın etiği ve habercilik ilkelerine aykırı surette kurumumuzun hiçbir yetkilisinden herhangi bir bilgi ve belge edinmeksizin tamamen gerçek dışı olarak servis edilen bu yayını tümüyle tekzip ediyoruz. İlgili kişiler aleyhine yasal yollara başvurulacak olup bu tür maksatlı haberlere itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin