Karabük Belediyesi'nden açıklama - Karabük Haber Postası
66d45efd4b1c3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2024 15:33 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi’nden açıklama

Karabük Belediyesi, bir internet sitesinde Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile ilgili çıkan habere yönelik açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, “Bir internet sitesinden 29 Ağustos tarihinde yayınlanan ‘Başkanın Dayısı Belediye İle Milyonluk Ticarete Başladı’ başlıklı yazıda Karabük Belediye teşkilat ve yönetimimize atılan iftira, asılsız iddiaları tekzip ediyor ve cevaplarımızı tüm kamuoyuna hürmet ile sunuyoruz’ denildi.

Haberde bahsi geçen asfalt firması ile Karabük Belediyesi arasındaki ihaleye ilişkin sözleşmenin yerel seçimlerden önce imzalandığının belirtildiği açıklamada, “Mevcut sözleşme hali hazırda devam etmekte olup işin yüzde 50’ye yakını kanun ve sözleşme hükümlerine, fenne uygun olarak 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçiminden önceki dönemde tamamlanmıştır. İdaremiz şeffaflık ve hesap verebilirlik kaidesine, kamu yönetim ilkelerine uygun olarak kamu idarelerinin belirdiği fiyatlardan gerekse özel sektörün fiyatlarından yararlanmak suretiyle maliyeti belirleyerek emsallerine göre kazançlı bedelle mal ve hizmet alımlarını gerçekleştirmektedir. Kamu menfaatinin korunması asıl olup bu durumun istisnası yoktur. Basit bir araştırmayla tespit edileceği üzere piyasa gerçeklerine, objektif verilere aykırı, dezenformasyon içeren, olmayan bir şeyi varmış gibi sunan manipülafif haberle kamuoyu yanıltılmaya idaremiz aleyhine algı yaratılmaya çalışılmaktadır. Sözleşme hükümleri gereği Belediyemize Agrega temin etme ve asfalt yapma işi Emka İnşaat Asfalt San. Tur. ve Tic. A.Ş. firmasına ait olup işbu firmanın Agregayı hangi şirketten temin edeceği yüklenici asfalt firmasının tercihidir. Yüklenici şartnamelere uygun olmak kaydıyla, istediği ocaktan malzeme temin etmekte serbesttir.

Kurumumuzun Sönmezler Madencilik ile asfalt temin ve yapım işine ilişkin gerçekleştirdiği bir ihalesi ve kurulu sözleşmesi mevcut olmayıp, Sönmezler Madenciliğin Belediyemiz ile Agrega vermek suretiyle milyonluk ticarete başladığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Basın etiği ve habercilik ilkelerine aykırı surette kurumumuzun hiçbir yetkilisinden herhangi bir bilgi ve belge edinmeksizin tamamen gerçek dışı olarak servis edilen bu yayını tümüyle tekzip ediyoruz. İlgili kişiler aleyhine yasal yollara başvurulacak olup bu tür maksatlı haberlere itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzon 1 amator kume play off maci sonrasi tribunde kavga yPrLu1zt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon 1. Amatör Küme Play-Off maçı sonrası tribünde kavga

Trabzon 1. Amatör Küme Play-Off grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Araklı 1961 ile Faroz Yalıspor maçı sonrası tribünde yaşanan kavgaya polis ekipleri müdahale etti.

Trabzon 1. Amatör Küme Play-Off grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Araklı 1961 ile Faroz Yalıspor, Ahmet Suat Özyazıcı Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Maçta ilk golü Araklı 1961 buldu. Ancak Faroz Yalıspor beraberliği yakalamayı başardı. İlerleyen dakikalarda Faroz Yalıspor’un kazandığı penaltı vuruşundan yararlanamaması maçın sonucunu belirledi ve mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla birlikte grupta puan durumu değişti. Aynı saatte oynanan maçta Beşikdüzü’nü 1-0 yenen Sürmenespor, 19 puana ulaştı ve averajla liderliğe oturdu. Aynı puana sahip olan Araklı 1961 ikinci sırada yer alırken, 18 puanlı Faroz Yalıspor ise üçüncü basamakta bulunuyor.

Öte yandan büyük çekişmeye sahne olan karşılaşma sonrası Faroz Yalısporlu taraftarların bulunduğu tribünde kavga çıkarken, kavgaya polis ekipleri müdahale etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin