blank
Mustafa Akgün tarafından
13 Ekim, 2025 11:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Belediyesi’nden 18 Ayda Büyük Dönüşüm

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın göreve başlamasının ardından geçen 18 ayda, şehir genelinde altyapıdan üstyapıya, sosyal donatılardan çevre düzenlemelerine kadar birçok önemli çalışma hayata geçirildi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü  ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 101 bin 981 ton asfalt serimi  gerçekleştirilirken, 3 bin 181 metrekare istinat duvarı, 5 bin 943 metreküp taş duvar, 32 bin 125 metrekare tretuvar ve saha betonu  imalatı tamamlandı. Ayrıca  1.754 metrekare parke , 4.316 metre bordür ve 498 metre merdiven yapımıyla kentte ulaşım güvenliği ve konforu artırıldı.

Sosyal yaşam alanlarını güçlendirmek amacıyla şehir genelindeki park ve dinlenme alanlarına 140 adet kamelya, 400 bank ve 450 ormancı masası  kazandırıldı. Spor ve oyun alanlarında ise 5 bin 925 metrekare EPDM zemin kaplama ile 7 bin 650 metrekare akrilik saha zemin boyama çalışması yapıldı. Modern şehircilik anlayışına uygun dönüşüm sürecinin devam ettiğini belirten Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin her noktasında planlı, sistemli ve kalıcı yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Yol, duvar, saha, park ve sosyal alan düzenlemeleriyle Karabük’ü daha yaşanabilir bir şehir haline getiriyoruz. ‘Şehri imar, gönülleri ihya’ anlayışıyla hizmet etmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2026 14:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Mesleğinde yarım asrı geride bırakan terzi tarihi kentte zamana direniyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Mehmet Belder, yarım asrı aşkın süredir terzilik yaparak hem ailesinin geçimini sağlıyor hem de kaybolmaya yüz tutan mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Tarihi Çarşı bölgesinde yalnızca 7 metrekarelik dükkanında mesleğini sürdüren 68 yaşındaki Mehmet Belder, 54 yıldır terzilik yapıyor. Bağ-Kur emeklisi olan Belder, terzilik sayesinde çocuklarını yetiştirip meslek sahibi yaptığını söyledi. İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan Belder, mesleğe ilkokuldan sonra başladığını belirterek, "İlkokul bittikten sonra terzi Şahin Özalp'in yanında başladım. Yaklaşık 7 yıl orada çalıştım. Bu işi öğrendikten sonra askere gittim. Askerden geldikten sonra kendi adıma dükkan açtım. Şu an halen devam etmekteyim. Bağ-Kur emeklisiyim. Artık dikim yaptıracak vatandaş olmadığı için ufak tefek işlerle meşgul oluyoruz. Bırakma safhasına geldik" dedi.

Terziliğin sevgi ve merak gerektiren bir meslek olduğunu ifade eden Belder, "Bu mesleğe merak etmek gerekiyor. En azından saygın olacak. Aynı zamanda yaptığın dikimi müşterinin üzerinde gördüğün zaman 'Bunu ben yaptım, benim eserim' diye zevk alıyorsun. Hala da meraklıyım, severek yapıyorum" diye konuştu.

Mesleğin artık yok olma noktasına geldiğini dile getiren Belder, çırak yetişmemesinin büyük bir sorun olduğuna dikkat çekerek, "Şu anda geriden yetişen çıraklar olmadığı için bu iş fabrikasyona döndü. Bizim meslek artık bitme noktasına geldi. Zamanında çok revaçtaydı. O zamanlar bir baba, 'Oğlum liseye başladı, üniversiteye başladı, evlenecek, onun için takım elbise dikiver' derdi. Günümüzde bu işler artık bitti" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 54 yıldır başka bir işle ilgilenmeden terzilik yaptığını vurgulayan Belder, "Bu meslek sayesinde çocuklarımı ekmek sahibi yaptım ve alnımızın akıyla bugünlere geldik" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin