Karabük Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına kuru mama desteğine devam ediyor.
Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Karabük Belediyesi sahip çıkıyor. Belediye ekipleri Karabük’ün belli noktalarına, sokak hayvanlarının beslenmeleri için mama bırakıyor.
Yoğun kar yağışı sonrası sokak hayvanlarının beslenme sorunu yaşadıklarını, bu nedenle belirli noktalara hazır kuru mama bıraktıklarını belirten Belediye Veteriner Hekimi Selim Korkmaz yaptığı açıklamada; “Karabük Belediyesi olarak barınaktaki hayvanların yanı sıra sokakta yaşayan hayvanların da beslenmesi özellikle kış dönemlerinde çalışmalarımız arasında yer alıyor. Belirli mahallelerimizde yapılan beslenme ve su odaklarımız mevcut yoğun kar yağışı nedeniyle bu alanlara günlük mama takviyesi yapıyoruz. Ancak vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını istiyoruz. Kış aylarında yemek artıklarını sokak hayvanlarının ulaşabileceği alanlara bırakmak her vatandaşın yapabileceği bir katkıdır. Biz Belediye olarak çalışmalarımızı hayvan koruma derneklerinde görev yapan arkadaşlarla yürütmekteyiz. Belediye olarak bundan sonra da mama bırakmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Karabük Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı
Eflani’de Kredi Borcunu Ödemek İçin Sattığı Hayvanların Parasını Alamadığını İddia Etti
Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde yaşayan 67 yaşındaki besici Hakkı Yalın, bankaya olan kredi borcunu kapatmak amacıyla sattığı 4 büyükbaş hayvanın bedelini aylar geçmesine rağmen alamadığını öne sürerek yetkililerden yardım talebinde bulundu.
Hayvancılıkla geçimini sağlayan Yalın, bir hayvan tacirine 2 düve ve 2 dana olmak üzere toplam 4 büyükbaş hayvan verdiğini, ancak yapılan anlaşmaya rağmen ödemenin gerçekleşmediğini iddia etti.
Tacirin köye muhtar aracılığıyla geldiğini belirten Yalın, daha önce aynı kişinin köyden hayvan alıp ödemelerini yaptığı için kendisine güvendiklerini söyledi. Hayvanları teslim ettikten sonra bir ay içerisinde ödeme yapılacağının kendisine bildirildiğini ifade eden Yalın, verilen sözün tutulmadığını dile getirdi.
Ailesinin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla hayvanlarını sattığını anlatan Yalın, oğlunun ev alımı nedeniyle bankadan kredi çektiklerini belirterek, “Bankaya 280 bin lira borcum var. Ayrıca bu ayın 26’sında ödemem gereken 126 bin liralık senedim bulunuyor. Borçlarımı kapatmak için hayvanlarımı sattım ancak paramı alamadım” dedi.
Tacire ulaşmak için defalarca girişimde bulunduğunu kaydeden Yalın, ilk zamanlarda çeşitli gerekçeler öne sürüldüğünü, daha sonra ise maddi imkânsızlık nedeniyle ödeme yapılamayacağının söylendiğini ifade etti. Son dönemde telefonlarına da cevap verilmediğini belirten Yalın, yaşadığı mağduriyetin giderek büyüdüğünü söyledi.
Aylar geçmesine rağmen alacağını tahsil edemediğini iddia eden Yalın, yetkililerden destek beklediğini dile getirerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

