Karabük’te geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun kar yağışının ardından Karabük Belediyesi tarafından başlatılan kar küreme, tuzlama ve temizlik çalışmaları aralıksız sürüyor.
Kar yağışının sona ermesine rağmen belediye ekipleri, şehir genelinde ulaşımın ve günlük yaşamın sorunsuz şekilde devam edebilmesi amacıyla sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Cadde ve sokakların yanı sıra yaya yollarında biriken karlar ekipler tarafından temizlenirken, şehir genelinde düzenin sağlanmasına yönelik çalışmalar planlı bir şekilde yürütülüyor.
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kar sonrası sürecin titizlikle yönetildiğini belirterek, “Kar yağışının ardından da ekiplerimiz sahada görev yapmaya devam ediyor. Şehrimizin tamamında yürütülen çalışmalarla günlük yaşamın en kısa sürede normal seyrine dönmesini amaçlıyoruz. Hemşehrilerimizin huzuru ve şehir düzeni için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.


Karabük Belediyesi kar temizleme çalışmaları sürüyor
Gümüşhane’nin Tekke beldesinde seçim heyecanı başladı
Yüksek Seçim Kurulu kararıyla yeniden belde statüsü kazanan Gümüşhane’nin Tekke beldesinde belediye başkanlığı ve belediye meclisi seçimleri için oy verme işlemi başladı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara giderek oylarını kullanmaya başladı.
Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla yeniden belde statüsü kazanan Gümüşhane’nin Tekke beldesinde seçim heyecanı yaşanıyor. Sabah saat 08.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemi kapsamında beldede kurulan 9 sandıkta seçmenler oylarını kullanmaya devam ediyor.
Toplam 2 bin 969 seçmenin bulunduğu beldede bugün belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri belirlenecek. Seçimlerin başlamasıyla birlikte vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına giderken, oy verme işlemleri sakin ve yoğun katılımla sürüyor.
Toplam 11 adayın yarıştığı seçimlerde gözler özellikle Cumhur İttifakı’nın adayı Kemalettin Demirkıran ile CHP’nin adayı Barış Demirkıran üzerinde yoğunlaştı. Önceki seçim sonuçları ve sahadaki tablo dikkate alındığında yarışın iki aday arasında geçmesi bekleniyor.
Oy verme işlemi gün boyunca devam edecek. Saat 17.00’da sandıkların kapanmasının ardından yapılacak sayımın ardından Tekke’nin yeniden belde statüsü kazanmasının ardından seçilecek ilk belediye başkanı belli olacak.

