Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya : “Devletimizin aldığı kararların kınanmasına müsade etmeyeceğiz” - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2024 21:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya : “Devletimizin aldığı kararların kınanmasına müsade etmeyeceğiz”

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), başkanının da seçileceği Meclis Toplantısı’nda, ‘kınama’ tartışmasına tepki veren Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Belediyeler birliği bir hizmet makamıdır. Bu makamdan devletimizin aldığı kararların kınanmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), başkanın başkanlık divanının ve encümen üyelerin seçileceği, Meclis Toplantısı Ankara’daki bir otelde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından en yaşlı üye sıfatıyla Divan Başkanı olarak Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk oldu. Türk, toplantının açılışında, Mehmet Sıddık Akış’ın İçişleri Bakanlığınca Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasını kınadığını ifade etti. Ardından salonda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ayağa kalkarak, Türk’e, “Başkan biz kınamıyoruz ve Akış’ın görevinden uzaklaştırılmasının hukuki bir süreç” olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Salonda yaşananlarla ilgili İHA Muhabirine telefonla bilgi veren Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Karabük ve Karabüklü her yerde bu ülkeyi, bayrağını, kanunlarını ve liderini savunacaktır. Ayrıca belediyeler birliği bir hizmet makamıdır. Bu makamdan devletimizin aldığı kararların kınanmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizim duruşumuz bellidir. Biz her zaman devletimizin yanındayız. Terör suçundan Akış’ın İçişleri Bakanlığınca görevden alınması sonucu devletimizin kınanmasına her platformda da karşı çıkarız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
toptan ali osmanlari cogaltmamiz lazim VWzGY7pa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Toptan, “Ali Osman’ları Çoğaltmamız Lazım”

Çaycuma’da, Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’nın Avukat Ali Osman Odabaş’ın yaşamını konu alan kitabının tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, “Cumhuriyet çok başarılı oldu ancak daha gidecek yolumuz var. Bunun için Ali Osman Odabaş’ları çoğaltmamız lazım.” dedi.

Programda konuşan yazar Hikmet Yazıcı, eserin klasik bir biyografi olmadığını belirterek, Odabaş’ın hayatının “sessizce iyilik yapmanın ve paylaşmanın” önemli bir örneği olduğunu ifade etti.

Avukat Ali Osman Odabaş ise Yolgeçen köyünden çıktığını hiç unutmadığını vurgulayarak, yıllardır kazandığını topluma geri verdiğini ve kapısını çalan kimseyi geri çevirmediğini söyledi.

Toplantıya protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonunda düzenlenen imza gününde yaklaşık 200 kitap okurlarla buluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin