Karabük Anayasa İlkokulu'nda Karne Heyecanı! - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
678a23584e65e
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
17 Ocak, 2025 12:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Anayasa İlkokulu’nda Karne Heyecanı!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 20 milyonu aşkın öğrenci, yarıyıl tatiline girmeden önce karnelerini aldı. Bu heyecan, Karabük Anayasa İlkokulu’nda da hissedildi.

Öğrenciler, karnelerini almak için sabırsızlanırken, sınıflarını dolduran veliler de çocuklarının başarılarını görmek için okulda yer aldı. Öğretmenler, öğrencilerin yıl boyunca gösterdikleri performansı değerlendirirken, karnelerin dağıtılmasıyla birlikte sevinç ve gurur dolu anlar yaşandı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Anayasa İlkokulu öğrencilerinin karne heyecanına ortak oldu. Vali Yavuz, yarıyıl tatil mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gençlerimizin bilgi ve becerilerle donandığı, öğretmenlerimizin emek ve rehberliklerini esirgemediği, velilerimizin güven ve destekle bu sürece katkı sunduğu 2024/2025 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını başarıyla tamamladık.

Sevgili Öğrenciler,

Bir yarıyıl boyunca akademik bilgiye, sosyal becerilere ve insani değerlere ulaşmak için sarf ettiğiniz çabadan dolayı sizleri kutluyorum. Şimdi önünüzde, bu emeklerinizi değerlendirebileceğiniz, hem dinlenip hem de kendinizi geliştirebileceğiniz bir tatil süreci var. Bu süreyi verimli bir şekilde değerlendirerek ikinci döneme daha hazırlıklı başlayacağınıza şüphem yoktur. Hayallerinizin peşinden koşmaktan, başarmak için çabalamaktan ve en önemlisi kendinize inanmaktan asla vazgeçmeyin.

Kıymetli Öğretmenlerimiz ve Değerli Eğitim Yöneticilerimiz,

2024/2025 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılında, öğrencilerimizin kişisel gelişimi ve başarısı adına gösterdiğiniz özveri ve sunduğunuz rehberlikle, gençlerimizin hayatında silinmez izler bırakmaktasınız. Eğitim-öğretim sürecinin her aşamasında sergilediğiniz liderlik ve çözüm odaklı yaklaşımlar sayesinde öğrencilerimiz, daha aydınlık bir geleceğe adım adım ilerlemektedir. Eğitimde marka şehir olma hedefimiz doğrultusunda başlattığımız “Eğitim Kenti Karabük” projemize sağladığınız değerli katkılarınız, çocuklarımızın ve toplumumuzun hayatına bıraktığınız kalıcı izler için hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Saygıdeğer Veliler,

Eğitim; aile, okul ve toplum iş birliğiyle şekillenen bir süreçtir ve sizlerin katkıları bu iş birliğini güçlendirmektedir. Çocuklarınızın eğitim sürecindeki destekçi rolünüz, bu dönemin başarıyla tamamlanmasındaki en güçlü faktördür. Gösterdiğiniz fedakârlık ve iş birliği için her birinize gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, yarıyıl tatilinin, önümüzdeki eğitim öğretim dönemine taze bir enerji ve motivasyon kaynağı olmasını temenni ediyor; herkese, sağlıklı ve huzurlu bir tatil diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
CACACACACA 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
18 Mart, 2026 09:00 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 17.03.2026 15:27
0
0

GEÇİLMEZ DESTAN 111 YAŞINDA

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük’te de düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

Dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun benzersiz cesareti ve kahramanlığıyla kazanılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de kutlanacak. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en büyük sembollerinden olan zaferin yıl dönümünde, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz de dualarla yad edilecek.

18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında Karabük’te düzenlenecek program, saat 10.00’da Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilecek resmi törenle başlayacak. Törende protokol tarafından çelenk sunumu yapılacak, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunacak. Program çerçevesinde saygı atışı icra edilecek, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapılacak ve öğrenciler tarafından şiirler seslendirilecek. Törenin sonunda şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfiller bırakılacak ve dualar edilecek.

Anma programı öğle saatlerinde de devam edecek. Saat 12.30’da Çamlık Camii’nde şehitler için mevlit programı düzenlenecek. Günün son etkinliği ise saat 14.00’te 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek tiyatral oratoryo gösterisi olacak. Programda, Çanakkale ruhunu yansıtan sahne performanslarıyla katılımcılara duygu dolu anlar yaşatılması bekleniyor.

MİLLETİN ORTAK HAFIZASI: ÇANAKKALE RUHU

Kendisinden kat kat üstün donanımlı ordulara karşı iman, azim ve vatan sevgisiyle direnen Türk milletinin yazdığı Çanakkale destanı, sadece bir askeri zafer değil; aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliğin en güçlü ifadesi olarak öne çıkıyor. “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdıran bu büyük mücadele, aradan geçen 111 yıla rağmen milletin ortak hafızasındaki canlılığını koruyor.

ŞEHİTLERE VEFA, TARİHE SAYGI

Karabük’te düzenlenecek anma etkinlikleriyle, aziz şehitlerin hatırası bir kez daha minnet ve saygıyla yad edilecek. Yetkililer, tüm vatandaşları düzenlenecek programlara katılarak bu anlamlı günde birlik ve beraberlik ruhunu paylaşmaya davet etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin