Reklam
Reklam
678a23584e65e
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
17 Ocak, 2025 12:31 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Anayasa İlkokulu’nda Karne Heyecanı!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 20 milyonu aşkın öğrenci, yarıyıl tatiline girmeden önce karnelerini aldı. Bu heyecan, Karabük Anayasa İlkokulu’nda da hissedildi.

Öğrenciler, karnelerini almak için sabırsızlanırken, sınıflarını dolduran veliler de çocuklarının başarılarını görmek için okulda yer aldı. Öğretmenler, öğrencilerin yıl boyunca gösterdikleri performansı değerlendirirken, karnelerin dağıtılmasıyla birlikte sevinç ve gurur dolu anlar yaşandı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Anayasa İlkokulu öğrencilerinin karne heyecanına ortak oldu. Vali Yavuz, yarıyıl tatil mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gençlerimizin bilgi ve becerilerle donandığı, öğretmenlerimizin emek ve rehberliklerini esirgemediği, velilerimizin güven ve destekle bu sürece katkı sunduğu 2024/2025 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını başarıyla tamamladık.

Sevgili Öğrenciler,

Bir yarıyıl boyunca akademik bilgiye, sosyal becerilere ve insani değerlere ulaşmak için sarf ettiğiniz çabadan dolayı sizleri kutluyorum. Şimdi önünüzde, bu emeklerinizi değerlendirebileceğiniz, hem dinlenip hem de kendinizi geliştirebileceğiniz bir tatil süreci var. Bu süreyi verimli bir şekilde değerlendirerek ikinci döneme daha hazırlıklı başlayacağınıza şüphem yoktur. Hayallerinizin peşinden koşmaktan, başarmak için çabalamaktan ve en önemlisi kendinize inanmaktan asla vazgeçmeyin.

Kıymetli Öğretmenlerimiz ve Değerli Eğitim Yöneticilerimiz,

2024/2025 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılında, öğrencilerimizin kişisel gelişimi ve başarısı adına gösterdiğiniz özveri ve sunduğunuz rehberlikle, gençlerimizin hayatında silinmez izler bırakmaktasınız. Eğitim-öğretim sürecinin her aşamasında sergilediğiniz liderlik ve çözüm odaklı yaklaşımlar sayesinde öğrencilerimiz, daha aydınlık bir geleceğe adım adım ilerlemektedir. Eğitimde marka şehir olma hedefimiz doğrultusunda başlattığımız “Eğitim Kenti Karabük” projemize sağladığınız değerli katkılarınız, çocuklarımızın ve toplumumuzun hayatına bıraktığınız kalıcı izler için hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Saygıdeğer Veliler,

Eğitim; aile, okul ve toplum iş birliğiyle şekillenen bir süreçtir ve sizlerin katkıları bu iş birliğini güçlendirmektedir. Çocuklarınızın eğitim sürecindeki destekçi rolünüz, bu dönemin başarıyla tamamlanmasındaki en güçlü faktördür. Gösterdiğiniz fedakârlık ve iş birliği için her birinize gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, yarıyıl tatilinin, önümüzdeki eğitim öğretim dönemine taze bir enerji ve motivasyon kaynağı olmasını temenni ediyor; herkese, sağlıklı ve huzurlu bir tatil diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin