Karabük’te yapımı planlanan yeni Adalet Sarayı’nın temel atma töreni, 26 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz aylarda ihalesi tamamlanan ve hafriyat çalışmalarına başlanan proje kapsamında hazırlıklar hız kazandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla yapılacak temel atma töreni öncesinde, alanda zemin düzeltme ve sıkılaştırma çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Basın ve Cezaevi Savcısı Oğuz Yılmaz, yetkililerden süreçle ilgili bilgi aldı.
Zemin hazırlıkları kapsamında, KARDEMİR’den temin edilen cüruf ile Karabük Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından sağlanan asfalt kırığı ve mıcırların alana serildiği belirtildi. Yapılan çalışmaların, temel atma töreni öncesinde alanın uygun hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.
İncelemeler sırasında çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesi için değerlendirmelerde bulunan Savcı Oğuz Yılmaz, tüm hazırlıkların eksiksiz şekilde tamamlandığını söyledi. Yılmaz, 26 Aralık Cuma günü saat 13.30’da Hürriyet Mahallesi’nde, Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonu karşısındaki alanda düzenlenecek temel atma törenine tüm Karabüklüleri davet etti.
23 BİN METREKARELİK MODERN ADALET SARAYI
Yeni Karabük Adalet Sarayı, toplam 23 bin 453 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak. Bodrum, zemin ve 4 kattan oluşacak binada 54 hâkim ve cumhuriyet savcısı görev yapacak. Adalet sarayında 21 duruşma salonunun yanı sıra İcra Dairesi, Seçim Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çocuk Adalet Merkezi ile Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü de yer alacak. Ayrıca binada 262 araç kapasiteli kapalı otopark bulunacak.