blank
Mustafa Akgün tarafından
02 Nisan, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

KARABÜK 88 YAŞINDA

Karabük'ün ekonomisine yön veren, Türkiye'nin ilk Demir Çelik Fabrikasının  temellerinin atılışının ve Karabük'ün kuruluşunun 88. yıldönümü 3 Gün 3 Gece coşku ile kutlanacak.

3 Nisan 1937 tarihinde temelleri atılan ve Türkiye'nin kalkınma hamlesinde büyük rol oynayan Demir Çelik Fabrikaları, Karabük'ü küçük bir köy konumundan 250 bin nüfuslu modern bir Cumhuriyet kentine dönüştürdü. Kuruluş yıldönümünü kutlayan tek şehir olma özelliğine sahip Karabük, bu onuru 88. kez coşku ile yaşayacak. Son yıllarda sönük gerçekleştirilen kutlamalar bu yıl 3 gün 3 gece festival havasında yapılacak.

ETKİNLİKLER KORTEJ YÜRÜYŞÜYLE BAŞLAYACAK

Kutlamalar, 3 Nisan Perşembe günü saat 09.30'da Demir Çelik Lisesi önünden başlayarak Yenişehir Atatürk Anıtı'nda sona erecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirilecek, 10.30'da ise kutlamaların en gösterişli anlarından biri olan uçak geçişi yapılacak.

Yenişehir Camii karşısında bulunan Yenişehir Parkı'nda El Sanatları Stantları açılacak. Ardından aynı bölgede kukla gösterisi gerçekleşecek. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda 3 Nisan Özel Gündemli Meclis toplantısı yapılacak. KARES AVM'de resim sergisi açılışı gerçekleştirildikten sonra Ömer Lütfi Özaytaç Caddesi'nde tanıtım filmi gösterimi yapılacak.

UĞUR IŞILAK'TAN MUHTEŞEM AÇILIŞ KONSERİ

Etkinliklerin ilk gününde, sevilen sanatçı Uğur Işılak, şehrin merkezinde bulunan Ömer Lütfi Özaytaç Caddesi'nde sahne alacak. Karabük'e özel bir repertuvarla sahne alacak olan sanatçının konseri, 3 Nisan'ın tarihsel anlamına yakışır bir açılış olacak.

TULUYHAN UĞURLU İLE TARİHE MÜZİKAL DOKUNUŞ

Kutlamaların ikinci gününde, ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Karabük'ün sanayi tarihine kültürel bir yorum getirecek olan bu konser, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

KARDEMİR KOROSU İLE BÜYÜK FİNAL

Kutlamaların son gününde ise şehrin sembollerinden biri haline gelen Kardemir Korosu, Kapalı Cadde'de sahne alacak. Fabrika işçilerinden oluşan bu koro, sanayinin ve emeğin sesi olarak kutlamalarda güçlü bir final yapacak.

ZENGİN ETKİNLİKLER ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

Kutlamalar kapsamında, Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Demir-Çelik temalı fotoğraf sergisi, geleneksel Türk süsleme sanatları ve deri işleme sergileri ziyaretçileri ağırlayacak. Ayrıca, Bahadır Bıyıklı'nın kukla gösterisi ve Ramiz Balak'ın Karagöz sahnelemesi, küçük büyük herkese hitap edecek.

Kentin tarihine ve sanayisine yakışır etkinliklerle dolu bu büyük organizasyona vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ev eşyası hırsızlığı şüphelileri yakalandı

Samsun’da bir vatandaşın ikametinin önüne kargo firması tarafından bırakılan beyaz eşya ve mobilyaların çalınması olayı, polis gruplarının çalışması sonucu kısa müddette aydınlatıldı.
Edinilen bilgiye nazaran, bir kargo firması tarafından bir vatandaşın ikametinin giriş kapısı önüne bırakılan beyaz eşya ve mobilyalar, kimliği belgisiz şahıslarca çalındı. Olayın akabinde harekete geçen polis takımları, yaptıkları çalışma sonucunda hırsızlık olayının şüphelilerinin G.K. ve M.N. olduğunu tespit etti.
Şüpheliler kısa müddette yakalanırken, çalınan eşyalar da bulunarak sahibine eksiksiz biçimde teslim edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan G.K. ve M.N. hakkında isimli süreç başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin