Reklam
Reklam

Kara: “Hekim Açığını Gidermeye Çalışıyoruz”

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Aralık, 2014 14:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara; Karabük Kamu Hastaneleri bünyesinde atamaları gerçekleştirilen 4 hekim ile birlikte, Karabük Üniversitesi ile imzalanan protokol gereği gelen 2 hekimin görevlerine başladığını söyleyerek, “Vatandaşlarımıza kaliteli, etkin ve verimli olarak sağlık hizmetinin sunulmasına devam edeceğiz” dedi.

Karabük Üniversitesi ile imzalanan protokol gereği Karabük’e gelen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çörtük ile Acil Tıp Uzmanı Yrd.Doç. Dr. Serap Biberoğlu Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevlerine başladı. Ayrıca 59. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile Karabük’e atamaları yapılan 4 hekim, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Safranbolu Devlet Hastanesinde ki görevlerine başladılar.
Hizmet Yükümlülüğü kurası ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanan; Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Yılmaz, Beyin Cerrahisi Uzmanı, Uzm. Dr. Sevil Arslantoptaş, İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Özlem Baykal Dilbaz Karabük’te, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Uzm. Dr. Serdar Şengür ise Safranbolu Devlet Hastanesinde görevlerine başladı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kara; “Son derece hızlı bir şekilde hekim atamalarını gerçekleştirip görevlerine başlamalarını sağlıyoruz bu anlamda çok büyük bir çalışma sergiliyoruz biliyorsunuz Karabük Üniversitesi ile bir protokol imzalanmış ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak görev yapmaktayız bu anlamda hocalarımızda ilimize gelerek görev almaya başladılar Bu anlamda Rektörlüğümüze de teşekkürlerimizi sunuyoruz ilimiz dahilinde hekim açığını oldukça aza indirdiğimizi düşünüyoruz bu anlamda çalışmalarımızı aynı hız ve şevkle devam edeceğiz vatandaşlarımızın kaliteli etkin ve verimli olarak sağlık hizmetinin sunulmasına devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Oyuncu Necmi Yapıcı: “Herkes oyuncu oluyor ama komedyen olamıyor, dram komediden daha kolay”

oyuncu necmi yapici herkes oyuncu oluyor ama komedyen olamiyor dram komediden daha kolay tium3mhG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

SAMSUN (İHA) – Samsun’da oyunculuk dersleri veren ünlü oyuncu Necmi Yapıcı, herkesin oyuncu olabildiğini ancak herkesin komedyen olamadığına dikkat çekerek, dram oynamanın komediden daha kolay olduğunu söyledi.

Seksenler, Ayrılsak da Beraberiz, Kahpe Bizans gibi birçok kült yapımda yer alan ünlü oyuncu Necmi Yapıcı, hafta sonları Samsun’a gelerek çocuklara ve yetişkinlere oyunculuk dersleri veriyor. Samsun Gençlik Platformu’nun organizasyonunda konuşan Necmi Yapıcı, hem komedi üzerine hem de sektör hakkında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

“Herkes oyuncu oluyor ama herkes komedyen olamıyor”

Komedinin dram ya da diğer türlerden daha zor olduğunun altını çizen Necmi Yapıcı, “Kendi oynadığım oyunları da yazıyorum. Ayrılsak da Beraberiz dizisinin 25 bölümünü ben yazdım. Senaristlik de yapıyorum. Genelde komedi yazıyorum. Komedi yazmak için halkı iyi tanımak gerekiyor. Yazılan şeye hâkim değilsen komedi de iyi yazılmıyor. İnsan bilmediği bir şeyi yazamaz. Ben, herkesin ortalama aynı tepkiyi verdiği komediler yapmak istiyorum. Komedi biraz da zekâ işidir. Zekâ seviyesine göre herkese her espri komik gelmez. O yüzden bunun ortalamasını bulabilmek ve tüm salonu aynı anda aynı espriye güldürmek bir maharet işi. Herkes oyuncu oluyor ama komedyen olamıyor. Bu da çalışarak, üstüne kafa yorarak başarılabiliyor. Komedi oynamaktan çok zevk alıyorum, kendimi rahat hissediyorum. Ayrıca ülkemizde komedi ile başlayınca devamında da komedi geliyor. Onu kırmak istesen de sistem biraz onu engelliyor. Komedide herkes aynı şeye ağlıyor ama aynı şeye gülmüyor. O yüzden de herkesin güleceği bir espri yapmak gerçekten zor. Algılama ve zekâ seviyesi farklı olduğundan zor. Dram o nedenle daha kolay. Herkes aynı duyguya ağlayabiliyor ama gülemiyor” dedi.

“Halka değer veriyorum çünkü bizim değerimizi onlar belirliyorlar”

Sosyal medyanın oyuncular üzerindeki etkisi hakkında konuşan Yapıcı, “Sosyal medyada da samimi ilişkilerime devam ediyorum. Mesajlara geri dönmeye çalışıyorum. İnsanlarla iletişimde kalmayı seviyorum. İstanbul’da Marmaray’a binerim, metroya binerim, halkın içinde yaşamayı da seviyorum. Onların ilgisinden hiçbir zaman rahatsız olmuyorum. Halka değer veriyorum çünkü bizim değerimizi onlar belirliyorlar. Halk, bizim velinimetimizdir. O yüzden saygılı olmak lazım. Yaklaşmayı bilmeyen insanlar da var, rahatsız edici derecede. Onlara da gereken tepkiyi nazik bir şekilde gösteriyorum. Çünkü iletişim biraz beceri işi. Onlar beni tanıyor ama ben onları hayatımda ilk defa görüyorum. Birden samimiyet ile laubaliliği karıştıran izleyiciler olabiliyor. Onlara da nazik cevap vermeye çalışıyorum. Bu da işimizin gereği. Bundan rahatsız olmamak gerekiyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin