Reklam
Reklam

Kara: “Doktor Sıkıntısını Gidermeye Çalışıyoruz”

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2014 15:37 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 yeni doktor daha atandı

Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara; “Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son atamalarla birlikte Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 yeni doktor atandı” dedi.

Karabük’te yaşanan hekim sıkıntısını  yaptıkları  çalışmalarla gidermek için uğraştıklarını belirten Kara;   “Geçtiğimiz günlerde 7 hekimin atanması ile birlikte hekim kadrosunu güçlendirmiştik,  Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine bu kez de Sağlık Bakanlığı tarafından 3 yeni hekim ataması gerçekleştirildi” dedi.

Kara; Son atama ile birlikte Kalp ve Damar Cerrahisi branşında Prof. Dr. Kasım Karapınar ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Tahir Kermen Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ki görevlerine başladılar. Kalp ve Damar Cerrahisi alanında Op. Dr. Kadir Aslan ise en kısa sürede görevine başlayacak.  İlimizde sağlık hizmetinin sunulmasında kalite erişilebilirlik çalışan ve hasta memnuniyetini ön planda tutuyoruz bunun için var gücümüzle çalışıyoruz, hekim sıkıntısını en aza indirmek için Sağlık Bakanlığı nezdinde Sayın vekillerimiz, mülki idare amirlerimiz ve Karabük kamu oyunun destekleri ile neticelerini alıyoruz. Kısa bir süre önce 7 hekim ataması yapılmıştı, şimdi de 2 hekimimiz daha görevlerine başladı yine bir hekimimiz de en kısa sürede görevine başlayacaktır.

İlimiz genelinde sağlık verilerinin incelenmesinde özellikle kalp damar cerrahisi ile ilgili alanlarda sıkıntılar yaşadığımızı bu anlamda il dışına sevklerin yoğun olduğunu görüyoruz, ilk etapta öncelik verdiğimiz alanlardan birisi bu sevkleri aza indirmek Kardiyovasküler Cerrahisi alanında alt yapımızı önemli ölçüde tamamladık hekim noktasında gelen hocalarımızda en iyi noktada hazırlıklarını tamamladılar.  Kardiyovasküler Cerrahisi alanında önemli olan Kalp Akciğer Pompası İntraaortik Balon pompasının (IABP) alımı Türkive Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından gerçekleştirildi ve dağıtımını bekliyoruz yine Kardiyak Anjiografi ve Monoplan Anjiografi cihazlarının alımı da gerçekleştirildi muayene kabul ve dağıtım aşamasını bekliyoruz. Monoplan anjiografi ve kardiyak anjiogragfi cihazlarını kullanmaya başladığımızda radyolojik anjiyografi için de kullanılabilecek böylece radyoloji uzmanlarımız da yararlanabileceklerdir.

Alt yapı olarak hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık asıl sevindirici noktamız ise daha önce kalp damar cerrahisi alanında bir profesör hocamız hastanemizde görev yapıyordu, şimdi bir profesör bir de operatör doktor olmak üzere iki hocamızın katılımı ile bu anlamda önemli bir aşamaya geldiğimizi düşünüyorum, kısa bir süre sonra Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açık kalp ameliyatlarını da yapabilecek ve ilimizden sevkleri en aza indireceği,  bu anlamda hekimlerimize yeni görevlerinde başarılar diliyor atanmalarında emeği geçen başta vekillerimiz mülki idare amirlerimiz ve tüm Karabük kamuoyuna huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin