Karabük Postası tarafından
19 Ekim, 2015 14:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kar “ Sıkıntıları tespit ettik, çözüm önerilerimiz kabul görüyor”

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Milletvekili adayı Dr. Adem Kar, seçim çalışmalarının başladığı günden itibaren Karabük Merkez, ilçeler, köyler ve mahallelerde halkın sorunlarını yüz yüze dinleyerek yaşanan sıkıntıları tespit ettiklerini söyledi. 1 Kasım seçimlerine kısa bir süre kala partilerin milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Her geçen gün halkın teveccühü kazanan ve gittiği her yerde yoğun bir ilgi ile karşılaşan Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Milletvekili adayı Dr. Adem Kar, seçim çalışmalarını Karabük merkezde devam ettirdi. Dün sabah saatlerinde Zonguldak Caddesi, Şehir içi minibüs durakları, Tüccarlar Kooperatifi ve Çağrı İş Merkezinde bulunan esnafları ziyaret eden Kar, öğleden sonrada Mako Çarşısı ve merkezde bulunan iş yerlerini ziyaret etti. Diğer ziyaretlerde olduğu gibi dünkü ziyaretlerde de yoğun ilgi ile karşılaşan MHP Milletvekili adayı Dr. Adem Kar, bu yoğun ilginin Milliyetçi Hareket Partisinin Karabük’te birinci parti olacağının göstergesi olduğunu söyledi. SIKINTALARI YERİNDE TESPİT ETTİK Seçim çalışmalarının başlaması ile birlikte gerek merkez, gerekse ilçeler ve köyler olmak üzere sıkıntıları yerinde tespit ettiklerini belirten MHP Milletvekili adayı Dr. Adem Kar “ Bizler gerek merkezde ve ilçelerde halkın beklentilerini, sorunlarını ve yaşadığı sıkıntılarını yüz yüze görüşüp yerinde ve çok doğru bir şekilde tespit ettik. Yaşadıkları sorun ve sıkıntılarının aşılması için ortaya koyduğumuz çözüm önerileri halkımızın tarafından kabul gördü. 1 Kasım tarihinde milletvekili seçilmemiz halinde ortaya koyduğumuz çözüm önerilerini tek tek hayata geçireceğiz. Tabiki sorunlar birden çözülmeyecek ama öncelikli sorunlarını tespit ettik, öncelik sırasına bu sorunlarını tek tek aşacağız” dedi İLK GÜNKÜ HEDEFİMİZDEN ŞAŞMADIK Seçim çalışmalarının başlaması ile ilk gün açıklamış olduğu Karabük’te birinci parti olacağız hedefinden hiç şaşmadıklarını belirten MHP Milletvekili adayı DR. Adem Kar “ Seçim meydanlarına inmeden önce Karabük’te oy patlaması yaparak birinci parti olacağımızı ifade etmiştik. Halkımızın yoğun ilgisi karşısında bunu bugün daha net bir şekilde görebiliyoruz. 7 Haziran tarihinde 40 bine yakın oy alan Partimizi bu seçimlerde bu oyunu 55 bine çıkartarak iki milletvekilini almak istiyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İlyas Erbay tarafından
01 Şubat, 2026 13:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

YÜZLERCE TON ALTINI NEDEN VE NE KARŞILIĞINDA GÖNDERDİK ?

2015 yılında, dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin toplam 490 ton altın rezervinin bulunduğunu ancak bu altınların sadece 40 tonunun Türkiye’nin hazinesinde bulunduğunu, geri kalanının İngiltere Merkez Bankası’nın "Bank Of England" depolarında emanette olduğunu açıklamıştı.

Buna neden gerek duyuldu?
Bizi buna zorlayan ne idi?
Güvenlik kaygılarımız mı vardı?
Altınlarımız kendi ülkemizde güvende değil miydi?
Borca karşılık altınlarımızı ipotek olarak mı verdik?
Onca altını neden ve ne karşılığında terk etmiştik?
O dönemde kamuoyuna bunların ve benzer soruların yanıtları tam olarak açıklanmadı.

Almanya, Hollanda ve Avusturya gibi ülkeler, ikinci Dünya Savaşı sonrasındaki iki kutuplu dünyada, güvenlik kaygıları nedeniyle fiziki altın varlıklarını, ABD ve İngiltere'nin altın mahzenlerine emanet etmişlerdi.

Bugünlerde Altın, Gümüş ve Bakır üzerinden oynanan bir oyun var. İlginç gelişmelere şahit oluyoruz.
Ulaşabildiğim güncel verilere göre, dünyada en çok altına sahip ilk 10 ülke şöyle sıralanıyor;
ABD 8133 ton
Almanya 3350 ton
İtalya 2452 ton
Fransa 2437 ton
Rusya 2330 ton
Çin 2304 ton
İsviçre 1040 ton
Hindistan 880 ton
Japonya 846 ton
Türkiye 841 ton (yastık altı hariç! )

Listede 2 inci sırada görülen Almanya'nın 3350 ton altınının
1711 tonu Frankfutta, 1236 tonu ABD de, 405 tonu İngilterede
Soğuk savaş döneminde Almanların en güvendiği müttefiki ABD idi. Şimdi ilişkiler bozuldu. Almanya altınlarını geri istiyor. Fakat ABD nin altınları iade etmeye hiç niyeti yok. Almanya'da en çok konuşulan konu bu.

blank

"BERAT ALBAYRAĞIN NE YAPTIĞI İLERİDE ÇOK DAHA İYİ ANLAŞILACAK!"

Almanya gibi biz de bugün altınlarımızı geri almak için kıvranıyor olabilirdik!
Hakkını teslim etmek lazım, Berat Albayrak döneminin en stratejik hamlelerinden biri yurt dışındaki altın rezervlerini ülkeye taşımak oldu. ABD, İsviçre ve İngiltere'de tutulan yaklaşık 350 ton altın Türkiye'ye getirildi. 2018 yılının Şubat ayı sonları idi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak o dönem bunu açıklamış, "ABD, İngiltere ve İsviçredeki ki tüm altınlarımızı geri getirdik" demişti..
Tabii bu hiç kolay olmadı. O günlerde bunun ne kadar önemli bir hamle olduğu pek algılanamamıştı.
Sayın Albayrak'ın şu cümlesini çok iyi hatırlıyorum; "Berat Albayrağın ne yaptığı ileride çok daha iyi anlaşılacak" demişti.

Dünyanın sürüklendiği bu kaos ortamında; küresel güçlerin ekonomileri için acımasızca saldırganlaştığı bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde, Almanya'nın durumunu da gördükten sonra, bunu şimdi çok daha iyi idrak edebiliyoruz.
Teşekkürler Sayın Albayrak

Not: Rakamlar internet ortamında ulaşılabilir kaynaklardan alınmıştır.

İlyas Erbay

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.