Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası araçlarıyla karın keyfini çıkarmak isteyen 6 kişi mahsur kaldı.
1030 rakımlı Ahmetusta mevkisinden 78 AY 479 ve 78 ABV 633 plakalı araçlarıyla Ömür Ahmet Kıran mevkisine çıkan Doğukan G., Başar K., Umutcan T., Onur A., Muharrem A. ve Furkan S. ile toplam 11 kişi 50 santimetreyi geçen kar nedeniyle mahsur kaldı. Araçlarını karda ilerletemeyen şahıslar, 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Bölgeye Afet ve Acil Durum Yönetimi ekipleri sevk edildi. Karda mahsur kalan 11 kişi 8×8 amfibik araç ile kurtarıldı. 11 kişinin yapılan sağlık kontrollerinde durumlarının iyi olduğu belirlendi.


Kar keyfini yaşamak isteyen 11 kişi karda mahsur kaldı
KTSO’ya DMO bilgilendirme ziyareti
Devlet Malzeme Ofisi Bursa Şube Müdürü Atıf Al, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ı ziyaret etti. Görüşmede KTSO Genel Sekreteri Hasan Kaya de hazır bulundu.
Ziyarette, Devlet Malzeme Ofisi’nin alım ve tedarik süreçleri ile kamu tedarik sistemine entegrasyon konuları ele alındı. DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al, özellikle yerel firmaların kamu alımlarında daha etkin rol üstlenebilmesi için gerekli başvuru kriterleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Al ayrıca, DMO’nun işleyiş mekanizması ve tedarik süreçlerine ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
Görüşmede kamu kurumları ile özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, tedarik süreçlerinde kalite ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesi ile Karabük firmalarının kamu tedarik zincirinde daha fazla yer alması konuları da gündeme geldi. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda, kamu alımlarında doğru bilgilendirme ve kurumsal iş birliğinin önemine dikkat çekildi.
KTSO Başkanı Fatih Çapraz ise nazik ziyaretleri ve paylaştığı bilgiler dolayısıyla DMO Bursa Şube Müdürü Atıf Al’a teşekkür ederek, 100 yıllık köklü geçmişe sahip Devlet Malzeme Ofisi’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

