Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Ağustos, 2023 13:57 tarihinde yayınlandı
0

Kapadokya’nın dört bir yanında festival ruhu

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere 11 şehirde düzenlenecek olan “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri”nin ilk durağı Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali, coşkuyla devam ediyor.
Sergilerden renkli bando gösterilerine, çocuk etkinliklerinden klasik, pop, alternatif rock konserlerine kadar binlerce kişi şehrin dört bir yanında kültür sanatla buluşmanın keyfini yaşıyor.
Festival çerçevesinde dün Avanos Meydanı’nda düzenlenen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Avanos Amfi Tiyatro önü, Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezi, Nevşehir TÜİK Meydanı’nda kurulan çocuk etkinlik alanlarında da çocuklar gün boyunca oyun parkurları, yarışmalar ve atölyelerle eğlencenin tadını çıkardı.

Binlerce genç Madrigal ve Hey Douglas’la coştu
Akşam ise binlerce kişi konser alanlarını doldurdu. Göreme Festival Alanı’nda ilk olarak sahne alan alternatif rock müziğin yükselen gruplarından Madrigal, sevilen şarkılarını izleyicilerle birlikte hep bir ağızdan söyledi. Madrigal’in ardından 70’lerin sevilen şarkılarına yaptığı coverlerla tanınan DJ Hey! Douglas, dinleyicileri coşturdu.

Avanos’ta 80’ler rüzgarı
Avanos Amfi Tiyatro Açık Hava Sahnesi’nde ise 80’ler rüzgarı esti. Televizyon ekranlarında uzun yıllar sevilerek izlenen ve adeta bir fenomen haline gelen Seksenler dizisinin müzikali sahnelendi. Dizinin ünlü oyuncuları, dönemin sevilen şarkıları ve danslarla Nevşehirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Vadide Zeki Müren şarkıları
Paşabağları Vadisi’nde de solistler Zerrin Naycı ve Suat Kılıç, Türk sanat müziğinin efsane ismi Zeki Müren’in sevilen şarkılarını seslendirdi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
5a9072a2 8efd 442e ade0 06b38bbeb795
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 09:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Erten, Filyos Çayı’nda akıntıya kapıldı

Karabük’te Filyos Çayı’na düşerek akıntıya kapılan, Örgütlerden Sorumlu CHP Karabük İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için arama çalışması başlatıldı.

Olay, Karabük-Zonguldak karayolunun Yesil köy mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yenice ilçesinden Karabük istikametine seyir halinde olan ve içerisinde CHP Karabük İl Başkanlığı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’in (72) de bulunduğu 78 ACD 559 plakalı otomobil, yolculuk sırasında tuvalet molası verdi. Araçtan inen Erten, Filyos Çayı kenarında bulunduğu sırada dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yuvarlanarak suya düştü. Akıntıya kapılan Erten, kısa sürede gözden kayboldu.

Durumu fark eden beraberindekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, Filyos Çayı’nda akıntıya kapılan CHP Karabük İl Başkanlığı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Erten’i bulmak için bölgede arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Olayın duyulması üzerine CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yaşar ile partililer dolay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin