Safranbolu ilçesinde 100 metreden kanyona uçan otomobildeki iki yaralı UMKE, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Yasin Ulusoy yönetimindeki 06 AE 3274 plakalı Ford markalı otomobil, Aşağıdana köyü istikametinden Gayza köyüne indiği sırada kontrolden çıkarak 100 metre yükseklikten kanyona düştü.
Takla atan otomobil kayada asılı kalırken, otomobilde bulunan Ercan Kaya araçtan çıkarak 25 metre yükseklikten suya düştü. Otomobil sürücüsü Ulusoy ise kayada asılı kalan otomobilde kalırken, kazayı gören çevredekiler ekiplere haber verdi. Olay yerine, 112 Acil Servis, jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.
Dik ve ağaçlık alan olması nedeniyle ekipler yaralı şahıslara ulaşmakta zorlanırken, sürücü Ulusoy, kendisinin kurtarılmasını isteyerek ekiplere “Kimse yok mu?” diye seslendi.
UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri, suya düşen yaralı Kaya’ya ulaşmak için ağaçlık alandan kanyona inerek, yaklaşık 100 metre suda ilerledikten sonra yaralıya ulaşabildi.
Sedyeye konulan yaralı Kaya, güçlükle taşındı. Dik ve ağaçlık alanda yaralıyı çıkarmakta zorlanan ekiplere vatandaşlar da yardım ederken, ambulansa konulan yaralı Kaya, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaya’nın ambulansa bindirilmesi sırasında babası da ambulansa binmek isteyince kısa süreli kargaşa yaşandı.
Kayalık üzerinde kalan otomobilin yanında bulunan Ulusoy da başka bir alandan halt yardımıyla inen AFAD ekibi tarafından çıkarıldı. Yaralı Ulusoy, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Kanyona uçan otomobildeki iki kişi yaralandı
Tokat’ta ara seçim tamamlandı: 4 beldede başkanlar belli oldu
Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla belde statüsü kazanan Tokat’ın 4 yerleşim yerinde gerçekleştirilen ara seçimlerde sandıklar kapandı. Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 682 seçmenin oy kullandığı seçimlerde AK Parti 2, CHP 1 ve MHP 1 beldede belediye başkanlığını kazandı.
Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşçu beldesinde 1001 ve 1002 nolu sandıklarda kullanılan oyların sayımının ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı rakiplerini geride bırakarak seçimi kazandı. İki sandıkta MHP toplam 373 oy alırken, Büyük Birlik Partisi (BBP) 266 oyda kaldı.
Almus ilçesine bağlı Bağtaşı beldesinde ise AK Parti açık ara üstünlük sağladı. Dört sandıkta kullanılan oyların sayımına göre AK Parti toplam 722 oy alırken, CHP 19, Yeniden Refah Partisi 13 ve Saadet Partisi 5 oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Bağtaşı’nda belediye başkanlığını kazandı.
Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik beldesinde seçim yarışı AK Parti ile CHP arasında geçti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda CHP toplam 877 oy alırken, AK Parti 803 oyda kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP, Çevrecik beldesinde seçimi kazanan parti oldu.
Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü beldesinde ise AK Parti üstünlüğü dikkat çekti. Yedi sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti toplam 911 oy alırken, Anahtar Parti 208 oyda kaldı. Diğer partiler ise sınırlı sayıda oy aldı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Yolüstü beldesinde belediye başkanlığını kazandı.
Tokat’ta gerçekleştirilen ara seçimlerde AK Parti Bağtaşı ve Yolüstü beldelerinde, CHP Çevrecik beldesinde, MHP ise Kuşçu beldesinde belediye başkanlığını kazanan parti oldu. Resmi sonuçların ilçe seçim kurullarının kesinleştirme işlemlerinin ardından açıklanması bekleniyor.

