Kanuni Ortaokulunun temelleri atıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2019 08:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Kanuni Ortaokulunun temelleri atıldı

Safranbolu ilçesinde yıkım çalışmaları tamamlanan ve 2019 Temel Eğitim Yapım Programında yer alan 16 derslikli Kanuni Ortaokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine;  Vali Fuat Gürel, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi 23. Dönem TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçe müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Gürel, “Eğitim bir ülkenin geleceğinin hazırlandığı yerlerdir. Bu yüzden eğitim kurumlarımızın alt yapılarının en iyi seviyelere çıkarılması için çalışıyoruz. Eski Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin Beyin bu kentte çok büyük emekleri ve hizmetleri vardır. Sınıf başına düşen öğrenci ortalaması Türkiye genelinde 30 iken Karabük’ümüzde 18’dir, bu çok büyük bir başarı. Bundan sonraki süreçte de tabi ki inşaatlarımız devam edecek ve yeni okullarımız yapılacak. Şuanda Karabük’ün değişik yerlerinde çalışmalarımız devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine bu okullarda yetişen evlatlarımız ile ulaşacağız. Ben başta Meclis Başkanımız Mehmet Ali Şahin olmak üzere, bu güzel eğitim kurumlarının ilimize kazandırılmasında emeği geçen Milletvekillerimize, siyasilerimize, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz okulumuzun eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Konuşmalarının ardından yapılan dua ile Safranbolu Kanuni Ortaokulunun temeline ilk harç Vali Gürel ve protokol üyeleri tarafından döküldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Nisan, 2026 15:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Göktepe Tabiat Parkı’nda çevre kirliği

Yenice ilçesinde bulunan Yenice, Karabük, Türkiye sınırları içerisindeki Göktepe Tabiat Parkı’nda kamelyaların gelişi güzel bırakılması ve çevrede oluşan kirlilik tepkilere neden oldu.

Bölgenin en önemli dinlenme alanlarından biri olarak bilinen Göktepe Tabiat Parkı, özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir piknik ve mesire alanı olma özelliğini sürdürüyor. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla öne çıkan park, hafta sonları çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ancak bazı ziyaretçilerin geride bıraktığı çöpler, düzensiz kullanım ve çevreye karşı duyarsız davranışlar, parkın doğal yapısını olumsuz etkiliyor. Özellikle kamelya çevresinde oluşan kirlilik, hem çevreye zarar veriyor hem de alanı kullanan diğer vatandaşların tepkisini çekiyor.

Vatandaşlar, doğanın korunması ve parkın temiz tutulması için daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade ederken, yetkililerden de denetimlerin artırılması yönünde beklenti dile getiriliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin