Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
14 Eylül, 2024 12:37
blank
İhlas Haber A.

Kantarcı: “Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz’e gelen turistler başka ülkelere yöneldi”

Kantarcı: “Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz’e gelen turistler başka ülkelere yöneldi”
A+ A-

Doğu Karadeniz Bölgesine Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında bu yıl belirgin bir azalma olduğu bunda da bölgedeki turistik tesislerin yüksek fiyat politikasının etkili olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gele turistlerin farklı ülkelere yöneldiğini söyledi.
Bölgeye gelen turistlerin zaman zaman yüksek fiyatlardan şikâyetçi olduklarını belirten Kantarcı, “Bu yıl münferit, benzer şikâyetler oldu ancak geçen yılki gibi olmadı. Geçen sene özellikle Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) sezon başı ve sonunda çok ciddi yoğun denetimleri vardı, belediyelerinde bazı uygulamaları vardı. Az sayıda olsa bile kapama uygulamaları vardı. Bu sene başında da TESOB hem tarife hem de diğer denetimlere başlamıştı. Dolayısıyla bu yıl geçtiğimiz yıllardaki kadar fazla şikâyet gelmedi. Yılın 365 günü yedi yirmi dört denetim ve kontrol mekanizması mutlaka işlemesi gerekiyor. Otokontrol sistemi olması gerekiyor. Esnaf esnafı şikâyet etme değil yarın öbür günü diğer esnafın kendisinin ve şehrin bir kaybı olmaması için her gördüğü yanlışı anında ilgililere iletmesi gerekiyor” dedi.
Özellikle Körfez ülkelerinden bölgeye gelen turistlerin başka ülkelere kaydığını hatırlatan Kantarcı, “Başka ülkelere kayma var. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle geçtiğimiz kış döneminde 6 Ortadoğu ülkesine vize kaldırılmıştı. Biz vizeyi kaldırdıktan 15 gün sonra İngiltere 4 tane Ortadoğu ülkesine kaldırdı. Bir ay geçmedi Bosna Hersek kaldırdı. Bugün Rusya birçok ülke vize uygulamıyor. Soçi’ye bile direkt uçuşlar başlamış durumda. Azerbaycan, Bakü’ye yönelik gidişler var kayışlar olabilir bu normaldir. Ailenizle beraber bir bölgeye bir kez iki kez gidebilirsiniz. Ortadoğu’daki aileler üç, dört, beş defa geliyorlar bazıları yatırım yapıyor. Ticaret yapanlar ortaklık yapanlar var. Ancak belli bir zamandan sonra kendi hesaplarına göre bir pahalılık söz konusu ise ya da ziyaret etmiş oldukları ülkede kendilerince bazı sorunlar yaşamışlarsa birkaç yıllığına da olsa başka bir ülkeye gidebilmeleri normal. Önemli olan bizim doğru tespitlerle gerçekçi rakamlarla, istatistiklerle ciddi değerlendirmeleri yapıp bundan sonra yıllar için kayıpların olmaması ve var olan kayıpların geri kazanılması için doğru aksiyonları almamız gerekiyor” diye konuştu.
Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de de bu sezon ciddi kayıplar olduğunu dile getiren Kantarcı, “Uzungöl’de de çok azalma var. Uzungöl Ortadoğu turistler için çok önemli bir destinasyon. Bütün Doğu Karadeniz’in marka değerlerinden en önde olanı Uzungöl. Uzungöl’de ciddi kayıplar var. Bu Trabzon özellinde de var. Bu yıl özellikle beş yıldızlı, dört yıldızlı otellerin ortalamaları yoğun zamanda bile yüzde 60’ın üzerine çıkamadı. Artan konaklama tesislerinin sayısı da önemli. En azından yüzde 70’leri bulması gerekiyordu. 20 Temmuz-20 Ağustos döneminde önceki yıllarda en yüksek doluluk oranı bu tarihler arasındaydı” şeklinde konuştu.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

06 Kasım, 2024 00:52
blank
İhlas Haber A.

Üniversite öğrencileri, Kastamonu’yu gezerek tanıma imkanı buldu

Üniversite öğrencileri, Kastamonu’yu gezerek tanıma imkanı buldu
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Kastamonu’nun tarihi mekanlarını gezdi.
Kastamonu Üniversitesi ortak seçmeli dersler grubundan “Şehir Kültürü” dersinin bir parçası olarak “Şehrimizi Tanıyalım” etkinliği gerçekleştirdi. Öğrenciler, Kastamonu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde keşfetme fırsatı buldu. Gezi, Kemaleddin İsmail Bey tarafından yaptırılan İsmail Bey Külliyesi ve çevresindeki önemli yapılar hakkında verilen bilgilerle başladı. Öğrenciler, tarihi Türk evleri ve konaklarından biri olan Toprakçılar Konağı’na geçerek konağın tarihçesi ve mimari özelliklerini öğrendi. Etkinliğin devamında Müfessir Alaeddin ve Aşıklı Sultan Türbeleri ziyaret edilerek, bu alanların tarihi ve kültürel önemi anlatıldı.
Akif Bey Konağı’nda verilen çay molasında, öğrenciler Kastamonu’nun ünlü susamsız simidini tatma fırsatı buldu. Daha sıonra Anadolu Selçuklu eserlerinden Honsalar Camii, Ballık Konağı Bediüzzaman Evi, Araba Pazarı Hamamı ve Osmanlı Sarayı’nı içeren bir tur yapıldı. Etkinlikte Yakup Ağa Halimi Çelebi Camii’nin tarihi ve çevresi tanıtıldı.
Çekme helva yapımını izleme fırsatı da bulan öğrenciler, kenteki diğer türbe ve camileri de ziyaret etti. Etkinliğin son bölümünde, kentteki konak ve hanları tanıma fırsatı buldu.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Bulut Eczanesi
Bulut Eczanesi
Adres

Yeşil Mahalle Esentepe Taskent Caddesi No:78 Karabük

Telefon

(370) 415-5520

Işıkgül Eczanesi
Işıkgül Eczanesi
Adres

Yeni Mahalle, Sadri Artunç Caddesi 100 Dükkanlar, No:139/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-7833

Deniz Eczanesi
Deniz Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi, No:6/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3689