Kanserde Erken Tanı İmkânsız Değildir - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Şubat, 2015 15:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Kanserde Erken Tanı İmkânsız Değildir

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sezgin Tiryaki; Kanserde erken tanının imkansız olmadığını söyledi.
Tiryaki yaptığı açıklamada; “Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir halk sağlığı sorunudur. Kanserli olguların yaklaşık üçte ikisi erkeklerde görülmekte olup önemli bir kısmı SİGARA ve OBEZİTE ile ilişkilidir.
Doğru korunma yöntemleri ile kanserlerin üçte biri önlenebilir. Çevresel etkenler kanser oluşumunun %90-95 inden sorumludur. Kötü beslenme, tütün kullanımı, alkol kullanımı, güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi kanser oluşumunda etkisi olan çevresel etkenlerin kontrol altına alınması ile kanser görülme sıklığı azalır. Sağlıklı yaşam davranışları ile kansere karşı korunulabilir, ERKEN TEŞHİSLE yaşam süresi uzatılabilir.
30- 65 yaş aralığındaki Kadınlar: Rahim Ağzı Kanser taramanızı KETEM ya da AİLE HEKİMİNİZDE yaptırabilirsiniz.
40- 69 yaş aralığındaki kadınlar: Meme Kanseri Taramanızı KETEM de yaptırabilirsiniz.
50-70 Yaş aralığındaki Kadınlar ve Erkekler: Bağırsak Kanseri Taramanızı AİLE HEKİMİNİZ de yaptırabilirsiniz.
Kanser Taramalarınızı Yaptırın Sevdiklerinizi Yalnız Bırakmayın!” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
komsusunu kurtarmak isterken yanginin ortasinda kaldi FxxIZpEp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Komşusunu kurtarmak isterken yangının ortasında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde iki katlı bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, Melikgazi Mahallesi Hamdi Çavuş Sokak’ta bulunan S. G.’ye ait iki katlı evde, kimsenin bulunmadığı sırada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları fark eden komşu M.Ö. durumu kontrol etmek evin arka kapısını kırıp içeri girerek ev sahibine yardım etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evde bir kişinin olabileceği ihtimali üzerine yoğun dumanın bulunduğu yapıya giren ekipler, yaptıkları aramada baygın haldeki komşu M.Ö.’ye ulaştı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan M.Ö. ambulansla hastaneye sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin