Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2023 17:07 tarihinde yayınlandı
0

Kanada’daki orman yangınlarının dumanı New York’a ulaştı

Kanada’da devam eden orman yangınlarından yükselen duman, ABD’nin New York şehrine kadar yayıldı. Gökyüzünün rengi sarıya dönerken, kalp ve solunum rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmaması istendi.

Kanada’nın kuzeydoğu bölgelerinde haftalardır devam eden orman yangınları söndürülemiyor. Yangınlardan yükselen dumanlar Ontario ve Quebec semalarını kaplarken, ABD’nin en kalabalık şehri New York’a kadar yayıldı, gökyüzünün rengi sarıya döndü. New York Eyaleti Çevre Koruma Departmanından yapılan açıklamada 5 bölgede hava kalitesinin kötüleştiği belirtilerek sağlık uyarısı yapıldı. Kalp ve solunum rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmaması istendi. Ayrıca okullardaki tüm açık hava etkinlikleri iptal edildi. Dumanın çoğunun Kanada’nın Quebec eyaletindeki yangınlardan kaynaklandığı belirtildi. New York Belediye Başkanı Eric Adams gece saatlerinde yaptığı açıklamada, “Hava koşullarının yarın öğleden sonra ve akşam daha da kötüleşmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.

34957 aw908329 04

Kanada Kurumlararası Orman Yangını Merkezi (CIFFC) verilerine göre ülke genelinde 423 orman yangını devam ederken, 246’sı kontrolden çıktı. Yangınların çoğunun Quebec’te olduğu belirtildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
5f006679 e247 4ff9 8d97 d60813d8f5c3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Mayıs, 2026 11:02 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti heyeti Hıdırellez’de köy köy gezdi

Karabük’te AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Hıdırellez dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Baharın müjdecisi ve bolluğun simgesi olarak kabul edilen Hıdırellez, bu yıl da Karabük’te köy etkinlikleriyle kutlandı. AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, beraberindeki teşkilat mensuplarıyla birlikte il genelindeki çeşitli köylerde düzenlenen Hıdırellez programlarına katıldı.

Anadolu inancına göre darda kalanların imdadına yetişen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen Hıdırellez’de, AK Parti heyeti birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.

Heyet, Karabük merkeze bağlı Acıöz ve Başköy köyü ile Safranbolu ilçesine bağlı Karıt, Tokatlı, Toprakcuma ve Karapınar, Eskipazar’a bağlı Doğancılar, Eflani ilçesine bağlı Güngören ve Ulugeçit köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Etkinliklerde vatandaşlarla sohbet eden AK Parti heyeti, Hıdırellez’in Anadolu’nun köklü kültürel miraslarından biri olduğuna dikkat çekti. Ziyaretlere AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay ve teşkilat üyeleri de eşlik etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin