Ramazan Öztürk tarafından
14 Temmuz, 2024 14:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kamu Personel Seçme Sınavı Akıllarda Soru İşareti Bıraktı

Bu yıl yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), adayları şaşırtan ve tartışmaları beraberinde getiren bir sınav oldu. Özellikle soruların zorluğu ve beklenmeyen içerikleri, sınavın geçmiş yıllara göre farklı bir seviyede olduğu tartışma konusun da beraberinde getirdi.

KPSS, her yıl binlerce adayın katıldığı ve kamu kurumlarına personel alımında kritik bir rol oynayan bir sınav olarak biliniyor. Ancak bu yılın sınavında çıkan sorular, adayların zihinlerinde birçok soru işareti oluşturdu. Kimi adaylar sınavın zorluğundan şikayet ederken, bazıları ise soruların beklenenden farklı ve daha detaylı olduğunu belirtti. Özellikle sosyal medyada sınavın detayları üzerine yapılan tartışmalar, adayların farklı düzeyde hazırlandıkları konuları ve sınav öncesindeki beklentileri gündeme getirdi. Kimi adaylar sınavın adil olup olmadığı konusunda endişelerini dile getirirken, bazıları ise sınavın niteliğinin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Sınavda çıkan soruların içeriği ve zorluk derecesiyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve sınavın düzenlendiği kurumlar henüz bir açıklama yapmadı. Ancak adayların sınav sonrası değerlendirmeleri ve medyadaki yansımalar, konunun kamuoyunda geniş bir şekilde tartışıldığını gösteriyor. KPSS'nin gelecek yıllarda nasıl bir yöne evrileceği ve adayların bu tür sınavlara nasıl hazırlanmaları gerektiği konusu da bu tartışmaların merkezinde yer alıyor. Adaylar ve uzmanlar, sınavın niteliğinin korunması ve adayların adil bir şekilde değerlendirilmesi konularında ortak bir zemin bulmak adına ileriye dönük çalışmalarını sürdürüyorlar. (Simge AYKAN)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyet müdüründen emniyet kemeri takmayan sürücüye ceza yerine çikolata tadında uyarı

Amasya’da polis grupları, polis haftasında kontrol yaptıkları vatandaşlara çikolata dağıttı. Emniyet kemeri takmadığı belirlenen bir şoför emniyet müdürünün ceza yerine çikolata tadında ihtarından büyük ders çıkardı.
Amasya Emniyet Müdürlüğü grupları, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü münasebetiyle kontrollerde vatandaşlara çikolata dağıttı. Geç saatlerde uygulanan kontrollere katılan Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, emniyet kemeri takmayan bir şoförle karşılaşınca evvel çikolata verdirdi. Sonra da, "Sizden isteğimiz emniyet kemerinizi takmanız. Zira bu sayede kentimiz ve sizler daha inançta olursunuz" kelamlarıyla ihtarda bulundu. Kusurunu kabul eden şoför Atalay Kılıç, "Mesafe kısaydı. Geç kaldık. Onun için kemer takmadık" kelamlarıyla kendini savunmaya çalıştı. Birinci kere bu türlü bir kontrole rastladığını belirten Kılıç, hayat kurtaran uyarısı nedeniyle Emniyet Müdürü Saraç’a teşekkür edip polis haftasını kutladı.
Bütün kurallara dikkat ettiği görülen kontrolde kardeşinin de trafik polisi olduğunu anlatan şoför Hülya Altın Şişman ise, "Tüm polis teşkilatının gününü kutluyorum. Onlara emanetiz ve onlara çok güveniyoruz" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Saraç, denetimlerde görev alan işçisine çikolata, pasta ve çay ikramında da bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.