Karabük Postası tarafından
02 Haziran, 2015 07:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kamu Çalışanlarına ‘Öfke ve Şiddet’ Semineri

BARTIN ’da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan idareci ve personellere yönelik ‘öfke ve şiddet’ konulu seminer verildi. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Sinem Tarhan tarafından Bartın Valiliği’nin Fransa ve İspanya ile birlikte yürüttüğü ‘Barışçıl Avrupa Uyumu ve Varlığı İçin Eğitimsel Stratejiler, Şiddet İçermeyen Çatışma Yönetimi’ projesi kapsamında kamu yönetici ve çalışanlarına yönelik ‘Öfke ve Şiddet konulu seminer verildi. DUYGU DEĞİL İFADE EDİLİŞİ KÖTÜ YA DA İYİDİR” Duyguların insanların hayatlarına yön veren bir olgu olduğunu ve insanların duygularını belli etmede farklı yöntemler uyguladıklarını söyleyen Yardımcı Doçent Doktor Sinem Tarhan, şiddet duygusunun ise, aile ortamı dahil hayatın her alanında insan hayatında yaşanan olaylardan meydana geldiğini ifade etti. Tarhan, “Duygular normaldir; herkes her duyguyu yaşar. Duygular kişiyi iyi ya da kötü hissettirir ama iyi ya da kötü insan yapmaz. Duygu değil duygunun ifade edilişi iyi ya da kötüdür” dedi. İnsanların şiddetle özellikle aile ortamında tanıştıklarını ifade eden Tarhan, okul çağındaki şiddet türü faaliyetlerin insanların yaşamlarında, öfkelendiklerine nasıl bir tepki vereceklerini belirleyen unsurlar olduğunu aktardı. Tarhan, “Şiddetin çeşitleri çok. Aile içi şiddet, fiziksel şiddet, cinsel şiddet, duygusal şiddet, ekonomik şiddet gibi hayatımızda karşılaştığımız duygular mevcut” diye konuştu. “ŞİDDET SORUNLARI ARTIRIR” Şiddetin sorunu çözen bir yöntem olmadığını da vurgulayan Tarhan, “Bir problem yaşandığında şiddete başvurmak problemleri arttırır. Şiddete başvurmak yerine yeni çözüm yolları bulmaya çalışmak, problem çözme aşamalarını öğrenmek ve uygulamak çatışmaların kavgasız çözülmesine yardımcı olur. Bu nedenle öfkelenmenize neden olan konu ya da olayı, olayın hemen sonrasında değil de farklı bir zaman ve ortamda konuşun. Geçmişte öfkenizi uygun yollarla ifade ettiğiniz ve olumlu sonuçlar aldığınız durumları hatırlayın” şeklinde konuştu. Tarhan seminerde, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye grupları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmgelerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir biçimde görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin