Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2022 12:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kamerunlu KBÜ  Öğrencisi Genç Kız, Müslüman Oldu

Karabük Üniversitesinde eğitim gören Kamerun vatandaşı Jessika Helyette Nkot, müslüman arkadaşlarından etkilenerek İslamiyet'i seçti. Geçtiğimiz gün ÇAD vatandaşı bir öğrencide arkadaşlarından etkilenerek İslamiyet'i seçmişti. Karabük Üniversitesi Bankacılık ve Finans 1. sınıf öğrencisi Kamerunlu Jessika Helyette Nkot için, Karabük İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi. İhtida merasiminde İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından, İslam dininin temel esasları hakkında Jessika Helyette Nkot'a özlü bilgiler verildi. Ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Jessika Helyette Nkot "Süreyya" ismini aldı. Yapılan dua ile tamamlanan merasim sonunda İl Müftüsü Aksu, Süreyya’ya "İhtida Belgesi" ile birlikte Mealli Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti. (Halil Kızılyer)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin