Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2023 11:09 tarihinde yayınlandı
0

Kalıcı su birikintilerine dikkat

Düzce Belediyesi, il genelinde sivrisinek ve uçkun mücadelesi dahilinde ilaçlama çalışmalarına başlayarak vatandaşları sivrisineklerin olduğu bölgelerde önlem almaları konusunda uyardı.
Düzce Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte sivrisinek uçkun mücadelesi sürdürülen ilaçlama çalışmalarına hız verdi.
Veteriner İşleri Müdürlüğü belediye sınırları içerisinde tüm mahallelerde yaz ayları boyunca periyodik olarak düzenli şekilde çalışmalarını sürdürürken çalışmalar, halk sağlığı ve çevre sağlığına özen gösterilerek yürütülüyor.
Vatandaşların sivrisineklerle mücadelede alınabilecekleri önlemler konusunda müdürlükten yapılan açıklamada, “Halkımız, kendi evlerinde, bahçelerinde ve çevrelerinde alabileceği çok basit ve etkili fiziki önlemlerle, hem sorun teşkil eden sivrisineklerden korunmuş olacaklar hem de daha fazla ilaç kullanılmasının önüne geçerek sağlığımızı ve çevremizi korumuş olacaklardır” denildi.

Yarım kova sudan milyonlarca sinek çıkıyor
Alınabilecek önlemleri de sıralayan müdürlük, şu uyarılarda bulundu; “Bahçe civarında kalıcı su birikintilerinin olmamasına dikkat ediniz. (süs havuzu, atıl havuzlar, kovalar, çeşme yalakları, atıl lastikler gibi). Mevcut olanların suyunu haftada bir değiştiriniz. Çünkü sivrisinekler küçük miktardaki durgun su birikintilerine bile yumurta bırakırlar. Bıraktığınız yarım kova sudan binlerce sinek çıkabilir. Aynı uyarıyı komşularınıza da yapınız. Sinek sizin evinize de uçabilir. İçinde su birikebilecek kapların ağzını kapalı tutun, ters çevirin veya imha ediniz.” (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
atakumda operasyonda silah ve uyusturucu ele gecirildi rI9TSBRz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Atakum’da operasyonda silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Samsun’un Atakum ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız silahlar, fişekler ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi, aranan 1 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atakum ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda bir ikamette arama yapıldı. Yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca, 157 adet tabanca fişeği, 5 adet şarjör, 50 adet kurusıkı fişek, 0,12 gram esrar maddesi, 0,54 gram taş kokain ve 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Operasyonda, basit yaralama suçundan kesinleşmiş adli para cezası ile arandığı tespit edilen 1 şüpheli hakkında ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin