Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2023 11:09 tarihinde yayınlandı
0

Kalıcı su birikintilerine dikkat

Düzce Belediyesi, il genelinde sivrisinek ve uçkun mücadelesi dahilinde ilaçlama çalışmalarına başlayarak vatandaşları sivrisineklerin olduğu bölgelerde önlem almaları konusunda uyardı.
Düzce Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte sivrisinek uçkun mücadelesi sürdürülen ilaçlama çalışmalarına hız verdi.
Veteriner İşleri Müdürlüğü belediye sınırları içerisinde tüm mahallelerde yaz ayları boyunca periyodik olarak düzenli şekilde çalışmalarını sürdürürken çalışmalar, halk sağlığı ve çevre sağlığına özen gösterilerek yürütülüyor.
Vatandaşların sivrisineklerle mücadelede alınabilecekleri önlemler konusunda müdürlükten yapılan açıklamada, “Halkımız, kendi evlerinde, bahçelerinde ve çevrelerinde alabileceği çok basit ve etkili fiziki önlemlerle, hem sorun teşkil eden sivrisineklerden korunmuş olacaklar hem de daha fazla ilaç kullanılmasının önüne geçerek sağlığımızı ve çevremizi korumuş olacaklardır” denildi.

Yarım kova sudan milyonlarca sinek çıkıyor
Alınabilecek önlemleri de sıralayan müdürlük, şu uyarılarda bulundu; “Bahçe civarında kalıcı su birikintilerinin olmamasına dikkat ediniz. (süs havuzu, atıl havuzlar, kovalar, çeşme yalakları, atıl lastikler gibi). Mevcut olanların suyunu haftada bir değiştiriniz. Çünkü sivrisinekler küçük miktardaki durgun su birikintilerine bile yumurta bırakırlar. Bıraktığınız yarım kova sudan binlerce sinek çıkabilir. Aynı uyarıyı komşularınıza da yapınız. Sinek sizin evinize de uçabilir. İçinde su birikebilecek kapların ağzını kapalı tutun, ters çevirin veya imha ediniz.” (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Haziran, 2026 13:07 tarihinde yayınlandı
0

OĞUZ SAVCI ANKARA’YA ATANDI! YENİ ADLİYE BİNASININ KARABÜK’E KAZANDIRILMASINDA BÜYÜK EMEKLERİ VARDI…

Karabük’ün yakından tanıdığı cezaevi ve basın savcılığı görevini yürüten, Karabük Cumhuriyet Başsavcı Vekili/Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, bugün yayımlanan 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Savcısı ve olarak atandı.

Karabük’te görev yaptığı süre boyunca Karabük Adliyesinin gelişimine büyük katkı sağlayan, ihalesi tamamlanan yeni Karabük Adliye binasının şehre kazandırılmasında büyük pay sahibi olan Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz, terfi niteliğinde bir atama ile Ankara Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığı “Türk Ceza Kanununun Uzayda İşlenen Suçlara Uygulanabilirliği” adlı kitabı ve hukuk alanındaki makaleleri ile başarılı çalışmalara da imza atan Savcı Yılmaz’ın, Ankara’ya atanması görev yaptığı Karabük Adliyesinde büyük üzüntü yarattı.

Karabük’e yapmış olduğu hizmetlerden ve emeklerinden dolayı Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz’a teşekkür eder, Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevinde başarılar dileriz.

Bizi sosyal medyadan takip edin