2005 yılında kurulan ve 1983 yılından bu güne kadar gelen tüm mezunları temsil eden aynı zamanda üyelerin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini temin etmek için çeşitli faaliyetler yaparken, Anadolu İmam Hatip Lisesine 425 ve üstü TEOG Puanıyla Kayıt yaptıran öğrencilere aylık burs veren Karabük İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ( KAİMDER )Başkan Yardımcısı Ali Fuat Aslan ve Dernek Sekreteri Cafer Çayır Başkan Aksoy’u makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret sonrası konuşan Aslan, derneğin 1983 yılından bugüne kadar 4 bin mezunu temsil ettiğini hatırlatarak çalışmaları hakkında şunları söyledi.
“Karabük İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Karabük’te 2005 yılında kurulduğunu ve o günden bugüne kadar geçen süreçte Karabük’ün Sosyal ve Kültürel hayatında faaliyetlerde bulunduğunu ve bulunmaya da devam etmekte olduğunu kaydeden Aslan burs vermeye devam ediyoruz. Bu vesile ile bu gün Safranbolu’nun bir dünya kenti olmasında çok büyük pay sahibi olan, hizmetlerine devam eden Sayın Başkanımıza bir ziyarette bulunmak istedik. Kendileri yalnızca madden değil manevi olarak ta bizlere büyük destekler vermektedir. Yine Sayın Başkanımıza geçtiğimiz Ramazan ayında iftar ve mezunlar programımıza katıldıkları ve bu yoğun iş temposundan bizlere vakit ayırdıkları için teşekkür ediyoruz.”
Başkan Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,, “Daha öncede söylediğim gibi bu tür sivil toplum örgütlerimiz ile manevi duygularımız katlanarak büyümekte. Bizlerde şehirlerin yöneticileri olarak yapılan etkinliklere destek vererek, halkımıza ve özellikle geleceğimiz olan çocuklarımıza bu maneviyatı öğretmek zorundayız. Yaşadığımız şehirlerde o şehri ekonomik yönden teminat altına almak kadar manevi yönden de çalışmalar yapmalıyız. Bu nedenle elimden geldiği kadar gerek halkımız ile gerekse geleceğimiz olan çocuklarımıza maneviyatı anlatmayı kendime görev edinmiş bulunuyorum. Bu vesile ile değerli dernek yöneticilerimize bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.


KAİMDER’den Başkan Aksoy’a Teşekkür Ziyareti
Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu
Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.
Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.
İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.
Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.


