Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2015 08:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KAGİK “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” Etkinliği Düzenleyecek

ZONGULDAK Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu “Kadına Yönelik Şiddete Hayır Haftası“ nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü ve Koç Holding katkılarıyla 25 ve 26 Kasım tarihlerinde iki ayrı etkinlik yapacak. Zonguldak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay yaptığı açıklamada ilk etkinliğin 25 Kasım Çarşamba günü Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirileceğini, saat 14.30 başlayacak seminer süresi içinde iki ayrı sunum ile “Kadında sosyal güvencenin önemi“ ve “Toplumsal cinsiyet eşitliği “ konularının işleneceğini vurguladı. İlk sunumda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Çiğdem Acar, Şef Emine Ercan, VHKİ Personelleri Nevin Abanoz ve Gülay Genç, “Kadında Sosyal Güvencenin Önemi” ni anlatacaklar. KOÇ Holding adına Türkiye Aile Planlaması Vakfı Eğitimcisi Serra Cankur, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği “ konularında sunum yapacak. KAGİK Başkanı Nurcan Abay programın ikinci gününde Bülent Ecevit Üniversitesi’nde de gerçekleştirileceğini belirtti. Abay, “Rektörümüzün katkıları neticesinde KOÇ Holding adına TAP Vakfı eğitimcisi Sayın Cankur aynı sunumunu bir gün sonra 26 Kasım Perşembe günü saat 14.00'te Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Arif Amirov toplantı salonunda tekrarlayacaktır. Sivil Toplum Örgütlerinin kadın üye ve yöneticileri başta olmak üzere kadına yönelik şiddete karşı olan Zonguldaklıları etkinliğimize davet ediyorum“ şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ereğli Devlet Hastanesi ‘Anne Dostu’ oldu

Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı’nın "Normal Doğum Aksiyon Planı" kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda "Anne Dostu Hastane" unvanı aldı.
Sağlık Bakanlığı Anne Dostu Hastane yetkilileri tarafından yapılan incelemeler sonucunda verilen unvan, doğum sürecinin anne odaklı ve daha konforlu hale getirilmesini hedefliyor. Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, "Doğal olan olağan doğum" sloganıyla hareket ettiklerini belirterek, annelerin daha inançlı ve rahat ortamlarda doğum yapmasının kıymetine dikkat çekti. Güner, "Anne Dostu Hastane unvanı, bu anlayışın kıymetli bir adımıdır" dedi.
Zonguldak Bayan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde de misal çalışmaların sürdüğü, 6 ay içinde bu unvanın alınmasının planlandığı bildirildi. Vilayet Sıhhat Müdürü Güner, Türkiye’deki sezaryen oranlarının yüksekliğine dikkat çekerek, bu mevzuda kamuoyunun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Güner, hamile okullarında olağan doğum konusunda eğitimler verildiğini, ayrıyeten bayan doğum uzmanlarına ve ebelere bu süreçte değerli vazifeler düştüğünü belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.