Bartın Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda matematiğin farklı alanlarında çalışan kadın matematikçiler bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Matematik alanında çalışan kadın akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirmek amacıyla düzenlenen 11. Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı bu yıl Bartın Üniversitesi (BARÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. BARÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü ile Kadın Matematikçiler Derneği (TKMD) iş birliğiyle düzenlenen organizasyon, matematiğin farklı alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getirdi.
Çalıştay programı; geometri ve topoloji, cebir ile uygulamalı matematik başlıkları altında hazırlandı. Alanında uzman akademisyenlerin yer aldığı programda geometri ve topoloji oturumlarında Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Sinem Onaran, Dr. Öğr. Üyesi Bahar Acu ve BARÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Adalet Çengel konuşmacı olarak yer aldı. Cebir alanındaki oturumlarda Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Evrim Akalan ve Doç. Dr. Berke Kaleboğaz ile Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Kara katılımcılarla buluştu. Uygulamalı matematik oturumlarında ise BARÜ’den Doç. Dr. Mükerrrem Bahar Başkır, Acıbadem Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Elçim Elgün Kırımlı ve Sabancı Üniversitesinden Doç. Dr. Nilay Duruk Mutlubaş bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Ayrıca davetli konuşmacıların yanı sıra matematiğin farklı alanlarından kadın araştırmacılar da kısa sunumlarla çalışmalarını aktardı. Çalıştay boyunca gerçekleştirilen sunumlarda güncel araştırmalar, yenilikçi yöntemler ve matematiğin farklı disiplinlerle olan etkileşimi ele alındı. Kadın matematikçiler arasındaki akademik dayanışmanın güçlendirilmesinin önemi de vurgulandı. İki gün süren çalıştay; TOBB Bartın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler, lisansüstü öğrenciler ve araştırmacıların yoğun katılımıyla tamamlandı.


Kadın Matematikçiler Bartın’da buluştu
BARÜ’lü güreşçi Bükrenaz Sert, dünya şampiyonu oldu
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Bükrenaz Sert, FISU Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonluğu elde etti.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri ulusal ve uluslararası müsabakalarda yeni başarılar elde etmeye devam ediyor. BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi Bükrenaz Sert Brezilya’da düzenlenen FISU Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Organizasyonda 76 kiloda yarışan Bükrenaz Sert, bütün rakiplerini mağlup etti. Böylece BARÜ’lü sporcu altın madalya kazanarak kendi sıkletinde dünya şampiyonu oldu. Ayrıca BARÜ’lü güreşçi Bükrenaz Sert’in de aralarında bulunduğu Kadın Güreş Mill Takımı, müsabakalarda toplam 3 altın ve 1 gümüş madalya kazanırken elde ettiği puanlarla 23 ülke arasından dünya ikincisi oldu. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, elde edilen başarıdan dolayı sporcuları ve teknik ekibi tebrik ederek “Kadın Güreş Mill Takımımızın dünya ikinciliği hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Üniversiteli sporcularımızın uluslararası alandaki başarısı her geçen gün artarak devam ediyor. Sporcularımızı, antrenörlerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Dünya şampiyonu olan BARÜ’lü mill güreşçiyi tebrik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak ‘Spor Dostu Kampüs’ vizyonumuzla akademik başarılarımızın yanında geleceğin sporcularını yetiştirme konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak ülkemizi ve üniversitemizi uluslararası arenada başarıyla temsil ederek dünya şampiyonu olan öğrencimiz Bükrenaz Sert’i gönülden kutluyor, spor hayatında nice yeni başarılar diliyorum. Bu önemli başarıda emeği bulunan antrenörlerini ve kadın güreş takımını da tebrik ediyorum’’ dedi.

