blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kadın girişimciler için özel program: Danışmanlık desteği verildi

TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren bayan girişimcilerin işletme idare maharet ve yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan takviyeler “Gücüm Emeğim Bayan Girişimciliği Programı” başladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024-2025 dönemi için belirlenen “Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı” teması kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, (KUZKA) TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren bayan girişimcilerin işletme idare maharet ve yeteneklerinin geliştirilmesi hedefiyle "Gücüm Emeğim Bayan Girişimciliği Programı" başlatıldı. Program kapsamında sağlanan dayanakla, Kastamonu Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren bayan girişimcilere eğitim ve danışmanlık hizmetleri takviyesi sağlandı.

Hedef bayan girişimcilerin idare marifetlerini geliştirmek
Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren bayan girişimcilere sağlanan takviye çerçevesinde birinci olarak, alanında uzman şahıslar tarafından işletmeler temel seviyede tahlil edilerek, sunmuş oldukları eser ve hizmetler incelendi. Firma tahlili sonrasında, muhasebe ve finans başta olmak üzere pazarlama, stratejik idare, bütçeleme ve markalaşma üzere bahislerde çevrimiçi ve yüz yüze eğitimler verildi. Eğitimlerin gerinin da firmalara, maksat pazarlara erişim, ihracat potansiyeli ve dağıtım kanalları üzere hususlarda alanında tecrübeli profesyoneller tarafından danışmanlık hizmetleri sunuldu.
KUZKA tarafından sunulan eğitim ve danışmanlık takviyelerinden, Kastamonu Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren farklı bölümlerden 3 farklı bayan teşebbüsçü yararlandı.
Yönetim danışmanlık takviyesiyle KUZKA, TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların ilerleyen devirde emel ve maksatlarına ulaşabilmesi, planlanan büyümenin sağlanması, yeni yatırımların gerçekleşmesi ve istihdam potansiyelinin artırılmasını hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin