blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Aralık, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kadın girişimciler için özel program: Danışmanlık desteği verildi

TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren bayan girişimcilerin işletme idare maharet ve yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan takviyeler “Gücüm Emeğim Bayan Girişimciliği Programı” başladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024-2025 dönemi için belirlenen “Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı” teması kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, (KUZKA) TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren bayan girişimcilerin işletme idare maharet ve yeteneklerinin geliştirilmesi hedefiyle "Gücüm Emeğim Bayan Girişimciliği Programı" başlatıldı. Program kapsamında sağlanan dayanakla, Kastamonu Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren bayan girişimcilere eğitim ve danışmanlık hizmetleri takviyesi sağlandı.

Hedef bayan girişimcilerin idare marifetlerini geliştirmek
Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren bayan girişimcilere sağlanan takviye çerçevesinde birinci olarak, alanında uzman şahıslar tarafından işletmeler temel seviyede tahlil edilerek, sunmuş oldukları eser ve hizmetler incelendi. Firma tahlili sonrasında, muhasebe ve finans başta olmak üzere pazarlama, stratejik idare, bütçeleme ve markalaşma üzere bahislerde çevrimiçi ve yüz yüze eğitimler verildi. Eğitimlerin gerinin da firmalara, maksat pazarlara erişim, ihracat potansiyeli ve dağıtım kanalları üzere hususlarda alanında tecrübeli profesyoneller tarafından danışmanlık hizmetleri sunuldu.
KUZKA tarafından sunulan eğitim ve danışmanlık takviyelerinden, Kastamonu Üniversitesi Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren farklı bölümlerden 3 farklı bayan teşebbüsçü yararlandı.
Yönetim danışmanlık takviyesiyle KUZKA, TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların ilerleyen devirde emel ve maksatlarına ulaşabilmesi, planlanan büyümenin sağlanması, yeni yatırımların gerçekleşmesi ve istihdam potansiyelinin artırılmasını hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2026 13:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Aracın Çarptığı Karaca Ameliyat Edildi

Karabük'te bir aracın çarpması sonucu yaralanan karaca, ekipler tarafından tedavi altına alındı.

Olay, Karabük-Ovacık kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yolun karşısına geçmeye çalışan karacaya seyir halindeki bir araç çarptı. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine bölgeye Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekipler tarafından bulunduğu yerden alınan yaralı karaca, Karabük Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Burada veteriner hekimlerce yapılan muayenede karacanın ayağında açık parçalı kırık tespit edildi.

Yaklaşık bir saat süren ortopedi operasyonunda karacanın kırık ayağına vida-plak sistemi uygulanarak stabil hale getirildi. Ameliyatın ardından gözetim altına alınan karacanın tedavisinin tamamlanmasının ardından doğal yaşam alanına bırakılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin