Reklam
Reklam
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
09 Mart, 2026 14:00 tarihinde yayınlandı
0

Kadın El Emeği Pazarının süresi uzatıldı

Safranbolu Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kurulan “Kadın El Emeği Pazarı”, vatandaşlardan gelen yoğun talep ve üretici kadınların isteği üzerine 12 Mart Perşembe gününe kadar uzatıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin katılımıyla 6 Mart’ta Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen pazarda, kadın üreticiler el emeği göz nuru ürünlerini sergilemeye devam ediyor. Ekonomik özgürlüklerini kazanma yolunda adım atan kadınlar; gıdadan süs eşyasına, tekstilden takıya kadar pek çok farklı ürünü vatandaşlarla buluşturuyor.

BAŞKAN KÖSE’DEN KADINLARA ZİYARET

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla pazar alanını ziyaret eden Belediye Başkanı Elif Köse, stantları tek tek gezerek kadın üreticilerle sohbet etti. Yoğun katılımın gözlendiği meydanda satışlar hakkında bilgi alan Köse, kadınlara günün anısına bileklik hediye etti.

Ziyaret sırasında memnuniyetlerini dile getiren kadın üreticiler ve vatandaşlar, Safranbolu Belediyesi’nin kadınlara yönelik uyguladığı “pozitif ayrımcılık” projelerinden dolayı Başkan Köse’ye teşekkürlerini iletti.

12 MART GECE 22.30’A KADAR AÇIK OLACAK

Hava şartlarının uygun seyretmesi ve üreticilerin taleplerini değerlendiren Başkan Köse, pazarın süresinin uzatılması talimatını verdi. Yapılan planlamaya göre Kadın El Emeği Pazarı, 12 Mart Perşembe günü saat 22.30’a kadar faaliyetlerini sürdürecek.

Pazar, her gün 14.00-22.30 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
w
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Haziran, 2026 13:09 tarihinde yayınlandı
0

Yeşil Vatan’a 7/24 Nöbet

Ormanların korunması ve orman suçlarının önlenmesi amacıyla yürütülen gece koruma ve önleme faaliyetleri, 7 gün 24 saat esasıyla devam ediyor.

Toplu koruma ekipleri tarafından gerçekleştirilen gece denetimlerinde; orman emvali, üretim sahaları ve ormanlık alanlar düzenli olarak kontrol ediliyor, olası risklere karşı gerekli tedbirler titizlikle alınıyor.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, uygulamalar tüm işletme müdürlüklerinde kararlılıkla yürütülüyor. Gece gündüz demeden Yeşil Vatan’a sahip çıkan ekipler, olası kaçak ağaç kesimi, izinsiz nakliyat ve yangın riskine karşı 24 saat teyakkuz halinde bulunuyor.

Vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini vurgulayan yetkililer, orman yangınları ve kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin