Kaçırdıkları Kadını Ormanlık Alanda Silahla Tehdit Ettiler

Karabük Postası tarafından
14 Mart, 2023 21:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Karabük'te eski erkek arkadaşı ve 2 kişi tarafından zorla bindirildiği otomobilde darp edilen bir kadın, götürüldüğü arazide silahla tehdit edildi. Polis ekiplerince yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olay, 100. Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E.K. (28) isimli kadın, eski erkek arkadaşı müteahhit R.K. ve arkadaşı E.Y., tarafından zorla bindirildiği otomobilde darp edildi. Karıt köyü mevkisinde ormanlık alanda araçtan indirilip başına silah dayanılarak ölümle tehdit edilen E.K., kaçarak kurtulmayı başardı. E.K.'nin şikayetinin ardından Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu R.K., E.Y. ve A.Y. isimli şüpheliler yakalandı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dehşeti yaşayan E.K., "5-6 el silah sesinden sonra pencereden baktım. R.K.’ye ait siyah renkli 34 plakalı otomobili gördüm. Evde olduğumu anladılar. 5 dakika sonra kapıya kurye kılığında biri geldi. Arkasından gelen E.Y., zorla içeriye girdi. Beni kolumdan tutarak zorla otomobile bindirdiler. Otomobilde darp edildim, İndirildiğim ormanlık alanda da darp sürdü. R.K., silahını kafama doğrultarak 'söylemek istediğin bir şey var mı?’ diye sordu. 'Söylemek istediğim bir şey yok, yapmak istediğin şeyi bir an önce yap' dedim. Silahının şarjöründeki mermileri kontrol etti. Bir mermi bu sırada yere düştü. Mermiyi alıp kendisine verdim. Bir tane çukuru göstererek, 'seni oraya gömeceğim' dedi. Daha sonra tekrar bindirildiğim araçtan inerek kaçmaya başladım. Bir noktada saklandım ve aracın gittiğinden emin olunca Kastamonu yolu tarafına doğru yürüyerek ellerinden kurtuldum. Hastanedeki tedavimin ardından R.K., E.Y. ve tanımadığı kurye kılığındaki kişiden şikayetçi oldum" dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yenice’de Şimşir Güvesine Karşı Biyolojik Mücadele Başladı

Yenice ilçesindeki şimşir ormanlarında tespit edilen Şimşir Güvesi (Cydalima perspectalis) zararıyla mücadele kapsamında biyolojik mücadele çalışmaları başlatıldı.

blank
Mustafa Akgün tarafından
14 Mayıs, 2025 11:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Orman Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. Hilal Tunca Coşic’in yürütücülüğündeki ortak proje kapsamında, zararlıyla mücadelede kullanılmak üzere faydalı böcek olan Bracon hebetor türü üretilerek doğaya salındı.

Gökçebey Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda, şimşir güvesinin larvalarını parazitleyerek gelişimlerini engelleyen Bracon hebetor’un kitle üretimine geçildi. Bu kapsamda,  Yenice ilçesindeki şimşir ormanlarına 1000 adet faydalı böcek salındı.

Biyolojik mücadele sürecinde kullanılacak parazitoitlerin sahaya etkin bir şekilde salınabilmesi için 100 adet falkon tüpü, her birinde 10 adet çıkışa hazır Bracon hebetor bireyi bulunacak şekilde, salımdan 10 gün önce hazırlandı. Hazırlanan tüplerden çıkarılan faydalı böcekler, doğaya salınarak şimşir güvesi tırtıllarını parazitleyip onların ergin hale gelmesini engelleyecek.

Yetkililer, doğaya yapılan bu faydalı böcek salımının ardından ihtiyaç duyulması halinde kitle üretiminin sürdürüleceğini ve mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.