Gümüşhane’de suçlarını inkâr eden kaçak avlananlar DKMP kameraları tarafından kilometrelerce öteden kayda alınan görüntüler sayesinde yakayı ele veriyorlar.
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri Gümüşhane’nin dağlık alanlarında kaçak avlanan şahıslara göz açtırmıyor.
Yoğun denetimler ve foto kapanlarla sürekli kontrol altında tutulan Gümüşhane doğasında kaçak avcılık faaliyetleri azalırken, kaçak avcılık yaptıklarını inkâr eden şahıslar ise kilometrelerce öteden kayda alınan görüntülerini izleyince suçlarını itiraf etmek zorunda kalıyorlar.
Görüntüler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesaplarından “Ben dağda kaçak avlanıyorum ve DKMP ekibinin geldiğini fark edip silahımı ve diğer unsurları sakladım. Benim av yaptığım nasıl ispat edilebilir diyen şahıslar için cevabımız bu videoda” mesajıyla paylaşıldı.


0
Kaçak avlananlar kilometrelerce öteden kamerayla tespit ediliyor
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

