blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ocak, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Jurecka’nın berberi ’VAR’a gidiyor

Çaykur Rizespor’un toplumsal medyadan "Saç tıraşı var" tabirleriyle paylaştığı yarı otomatik VAR sistemi fotoğrafı toplumsal medyada gündem olunca Jurecka’yı tıraş eden kuaför "Gol benim yüzümden iptal oldu, özür dilerim" dedi.
Trendyol Üstün Lig’in 18. haftasında Çaykur Rizespor alanında karşılaştığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ikinci yarısının uzatmaları oynandığı sırada topla ceza alanına giren Vaclav Jurecka’nın şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu lakin gol, VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Müsabakanın akabinde ise Çaykur Rizespor toplumsal medya hesabı üzerinden yarı otomatik VAR sistemi tarafından hazırlanan görseli ‘Saç tıraşı VAR’ sözleriyle paylaştı. Bu görsel toplumsal medyada gündem olurken maçtan 1 gün evvel Jurecka’nın saçlarını kesen kuaför de, ‘Galiba benim hatam, saçları uzun bırakmışız’ sözleriyle paylaştı. O görselde toplumsal medyada paylaşım rekorları kırdı.
Maçın AVAR hakemlerinden olan Mustafa Savanlar için Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi İlhan Palut maç sonu düzenlenen basın toplantısında, "Mustafa Bey ona çok yeterli bakalım zira inanılmaz seri. Türk futbolunun umudu, yeni VAR hakemlerimiz, AVAR hakemlerimizden bir tanesi. İnanılmaz seri bir formda çözdü. Türk futbolunun umut vadeden bir yardımcı hakemi" tabirlerini kullanmıştı.
Vaclav Jurecka’yı maçtan 1 gün evvel saç tıraşı eden kuaför Yunus Emre Güner ise golün VAR’dan iptal edilmesinin sebebinin kendi saç bölümü yüzünden olabileceğini lisana getirerek, “Ben de VAR’a gidiyorum. Güvenlik kameralarımdan bakacağım. Sanki ben mi uzun bıraktım saçlarını” sözlerini kullandı.
16 yıldır kuaförlük yaptığını söz eden Güner kendisinin göremediğini AVAR hakemi Mustafa Savanlar’ın gördüğünü söz ederek, "16 yıldır Rize’de kuaförlük yapıyorum. Maçtan 1 gün evvel, kamp akşamı Jurecka’yı burada saç tıraşı yaptım. Saçını herhalde biraz uzun bıraktık. VAR hakemi Mustafa Bey’e teşekkür ediyorum. Benim görmediğimi o gördü, uzun olduğunu yakaladı ve 3-5 saniye içerisinde kararını verdi, ofsayt nedeni ile golümüzü iptal etti. Herhalde geçmişinde bir kuaförlük var. Bir akrabası muhtemelen kuafördür. O yüzden kararı çabucak onayladı ve golümüzü iptal etti” dedi.
Kendi güvenlik kameralarını inceleyip yanlışını bulacağını da kaydeden Güner, "Gol muhtemelen benim yüzümden iptal oldu. Bütün taraftarlardan özür diliyorum. Kusura bakmayın, bir dahaki saç tıraşını daha hoş yapacağım ki saçlar ofsaytta kalmasın diye. Ben de VAR’a gideceğim. Kendi kameralarımı denetim edeceğim. O görüntüleri inceleyeceğim. Bir çalışma yapacağız. Uzun bırakmışsak da saçı kısaltacağım. Kendi kameralarımı izleyip, sonuca varıp, kamuoyu ile paylaşacağım” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Altıkulaç: “İstanbul’a sevk edilen kurbanlıkların tamamına yakını satıldı”

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Kastamonu’nun Devrekani ilçesinden vilayet dışına sevki yapılan kurbanlıkların tamamına yakının satıldığını söyledi.
Kurban Bayramı’nın akabinde değerlendirmede bulunan Devrekani Belediye Başkanı Altıkulaç, Kastamonu’nun Devrekani ilçesinden İstanbul’un Avrupa yakasına 786 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvanın sevkinin yapıldığını söz etti. Hayvan satışlarıyla ilgili de konuşan Lider Altıkulaç, "Sevk edilen kurbanlıkların tamamına yakını satıldı. Vilayetimize geri dönen hayvan olmadı" dedi.
Devrekani Canlı Hayvan Pazarındaki kurbanlıkların satışıyla ilgili de bilgi veren Altıkulaç, "Fiyatlar değerlendirildiğinde geçen yılla bu yıl ortasında çok cüzi bir fiyat farkı kelam konusu. Yaklaşık kesildiği vakit karkas yükü 150-200 kilogram gelen bir kurbanlığın fiyatı ise 120 bin lira civarında satıldı. Devrekani ilçe merkezimizde yüklü olarak büyükbaş hayvan kesilmesi tercih edildi. Her sene vilayetimizden il dışına giden kurbanlık sevkiyatında azalma oluyor. Geçen yıl İstanbul vilayetine bin tane hayvan sevk etmiştik. Bu sene ise 786 tane büyükbaş, 150 tane de küçükbaş hayvan sevk ettik" sözlerini kullandı.
Kurban Bayramı tatilinde ilçeye gelen vatandaşların ekonomik hareketlilik oluşturduğunu söz eden Lider Altıkulaç, "Başta yöresel besin, el emeği ve göz ışığı eserler olmak üzere köylerimizde üretilen hayvansal yöresel eserlerimizle alakalı ekonomik manada önemli bir hareketlenme oldu. Başta yağ kesik, mantı, mesken baklavası olmak üzere sarımsak, çekme helvası, simit, köy ekmeği, pirinç, tarhana, bal, pekmez üzere eserlerimizi satışa sunulan yerlerde bu eserlerin İstanbul ve öbür vilayetlerimizden gelen hemşehrilerimiz tarafından tercih ediliyor olması esnaf ve üreticilerimizi memnun ve şad etti" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin