Japonya'daki depremde can kaybı 30'a yükseldi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ocak, 2024 10:44 tarihinde yayınlandı
0
0

Japonya’daki depremde can kaybı 30’a yükseldi

Japonya’da meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a yükseldi.

Japonya’nın Ishikawa eyaletinde onlarca evin yıkılmasına ve yangın çıkmasına neden olan 7,6 büyüklüğündeki depremin bilançosu artıyor. Eyalet yetkililerinden yapılan açıklamada, depremde can kaybının 30’a yükseldiği belirtildi. Açıklamaya göre yıkımın büyük olduğu Wajima şehrinde 15 kişi, Suzu’da 6 kişi, Nanao’da 5 kişi, Hakui’de 1 kişi, Anamizu kasabasında 2 kişi, Shika kasabasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Niigata, Fukui, Toyama ve Gifu eyaletlerini de etkileyen şiddetli depremin ardından en az 155 artçı sarsıntı yaşandı. Wajima’da 200’den fazla yapıda yangın çıktığı, yolların kapanması nedeniyle yaklaşık 500 kişinin şehirdeki havaalanında mahsur kaldığı öğrenildi.

Japonya'daki depremde can kaybı 30'a yükseldi

Binlerce arama kurtarma çalışanının deprem bölgesine gönderildiği ancak yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle ekiplerin bölgelere ulaşmasının zorlaştığı ifade edildi. Ülkede depremin ardından yapılan tsunami uyarısı ise bugün sabah saatlerinde kaldırıldı.

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) yerel saatle dün 16.10’da merkezi Ishikawa eyaleti olan 7,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıklamıştı. Yerin 16 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin neden olduğu tsunami dalgalarının boyu 1 metre 20 santimetreye ulaşmış, tren hatlarında ve uçuşlarda aksamalar meydana gelmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda acan cigdemler kar altinda kaldi 3Y3a9zDn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da açan çiğdemler kar altında kaldı

Bolu’nun yüksek kesimlerinde hava sıcaklıklarının artmasıyla açan çiğdemler, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Kentin güneydoğusunda, Kartalkaya yolu üzerinde yer alan ve yaklaşık 1500 rakımda bulunan Sarıalan Yaylası’nda son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte mor çiğdemler çiçek açtı. Köroğlu Dağları’nın eteklerinde 14 farklı köyün ortak kullanımında olan yaylada, “baharın müjdecisi” olarak bilinen çiçeklerin açmasından kısa süre sonra hava sıcaklıkları aniden düştü.

Bölgede yeniden etkili olan kar yağışıyla birlikte yayla beyaza bürünürken, çiğdemler ise kar altında kaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin