Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Eylül, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jandarmanın yeni araçları hizmete girdi

Cumhurbaşkanlığı tarafından hafta sonu Emniyet ve Jandarma teşkilatına verilen araçların 18 tanesi Düzce Jandarmasına verildi. Araçlar Düzcelilere tanıtılarak hizmete girdi.
Jandarma ve Emniyet teşkilatlarını güçlendirmek için Cumhurbaşkanlığı tarafından hafta sonu binlerce araç için teslim töreni düzenlendi. Anadolu’nun dört bir yanına gönderilen araçlardan Düzce İl Jandarma Komutanlığına da 18 araç gönderildi. Düzce İl Jandarma Komutanlığı bünyesine dahil edilen araçlar Düzcelilere tanıtılmak üzere Anıtpark meydanında program düzenlendi. Programa başta Düzce Valisi Selçuk Aslan olmak üzere il protokolü katıldı.
Programda konuşan Vali Selçuk Aslan araçların Düzce’ye hayırlı olmasını dileyerek “Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Genel Komutanlığımıza alınan araçların tanıtımı yapıldı. Bu araçların 18 tanesi de Düzce Jandarmamıza verildi. Bu araçların 14 tanesi suv grubundan 2 tanesi motosiklet ve 2 tanesi ise biri mobil karakol olmak üzere minibüs olarak geldi" dedi.
Otoyolda hizmet verecekler
Düzce’ye gelen araçların 15’inin Anadolu Otoyolunda hizmet vereceğini söyleyen Vali Aslan, "Türkiye’de yeni bir model olarak yakında hizmete girecek olan otoyol jandarması olarak kullanacağımız nitelikte ki araçlar. Türkiye’de hazırlık çalışması bittikten sonra otoyollarımızda trafik ve asayiş işlemleri jandarma genel komutanlığımız tarafından icra edilecektir. Anadolu otoyolunun 55 kilometrelik kısmı çift şerit olarak 110 kilometrelik kısmı otoyol jandarması araçları tarafından kontrol edilecek. Araç planlaması ile birlikte personel planlaması da yapıldı. 1 Subayımız otoyol Jandarma Komutanlığını yürütecek. 41 astsubay, 16 uzman jandarma ve 35 uzman erbaşımız otoyol jandarma hizmetlerinde görevlendirildi. Jandarmanın trafik sorumluluğu olan 2 bin 925 kilometre yol ağında 2’si motosiklet olmak üzere 19 trafik jandarması timimiz ile vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermeye çalışılacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşların ardından araçlar kortej yaptı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te ilk kez perkütan stabilizasyon ameliyatı yapıldı

Karabük’te birinci kere perkütan stabilizasyon ameliyatı bir hasta üzerinde muvaffakiyetle gerçekleştirildi.
41 yaşındaki erkek hasta omurga kırığı nedeniyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji Kliniği’nde Beyin ve Hudut Cerrahisi Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın’a başvurdu.
Hastanede tedavi altına alınan hasta, Apaydın ve grubu tarafından birinci kere minimal invaziv metotla ameliyat yapıldı.
Omurgaya küçük kesilerden girilerek vidalar ve çubuklar yerleştirilen perkütan stabilizasyon ameliyatı sayesinde ameliyat müddeti kısalıp kan kaybı azalırken, hastalar daha kısa müddette mobilize edilerek taburcu ediliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Beyin ve Hudut Cerrahisi Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın çağdaş cerrahi tekniklerin Karabük’te uygulanmasının hasta güvenliği ve bölge sıhhat hizmetleri açısından büyük ehemmiyet taşıdığını belirtti.
Hastanın operasyon sonrası durumunun yeterli olduğu ve kısa müddette taburcu edildiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin