blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jandarmanın silah operasyonunda 1 tutuklama

Zonguldak’ta jandarma gruplarınca silah imalatına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi. Operasyonda yakalanan bir kuşkulu tutuklandı.
Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda silah imal edildiğine yönelik bilgilerin elde edilmesi ile birlikte, isimli makamlardan alınan arama kararına istinaden Ereğli ilçesinde bir şüpheliye ilişkin mesken ve eklentilerinde operasyon düzenlendi. Atölye olarak kullanılan kısımda 2 adet torna tezgahı, 3 adet sabit sütunlu matkap, 1 adet sabit mengene, 19 adet eğe, 10 adet tabanca iğnesi, 5 adet tüfek dipçiği, 11 adet namlu,
556 adet tabanca ve tüfek yayı, 4 adet tetik tertibatı, 3 adet pafta ekibi, 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet tabanca kabzası, 2 adet taşlama makinesi, 1 adet kaynak makinesi, 1 adet kıl testere, 1 adet diş açma aparatı, 2 adet kurşun dökme kaşığı, 22 adet 9 milimetre kurusıkı tabanca fişeği, 2 adet 7.65 milimetre tabanca fişeği, 1 adet tezgah, pense, boru anahtarı ve öteki Aletlerden oluşan anahtar grup seti ele geçirildi.
Adliyeye sevk edilen kuşkulu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN “Çevrim İçi Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği” eğitimi için pilot üniversite oldu

"Çevrim İçi Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliği" eğitimi için pilot üniversite olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mesken sahipliğinde, birinci çevrimiçi eğitim aktifliği gerçekleştirildi.
BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Metin Çoban Konferans Salonu’nda Maliye Kısmı Dr. Öğr. Üyesi Şerife Akıncı Tok’un "Türkiye’nin Malî Yapısı" dersi bağlamında gerçekleştirilen çevrim içi eğitim, Sayıştay Uzman Denetçileri Tuncay Arıduru ve İlbey Tuğrul Hayran tarafından verildi. Aktifliğin, Sayıştay Başkanlığının üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği eğitim programları kapsamında birinci sefer çevrim içi olarak yapılması, BEUN’u pilot kuruluş olarak öne çıkardı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileriyle birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını söz eden Sayıştay Uzman Denetçileri Tuncay Arıduru ve İlbey Tuğrul Hayran, eğitim kapsamında; Sayıştay’ın tarihi, vazife, sorumluluk ve yetkileri başta olmak üzere Sayıştay denetçiliğine ait pek çok bilgi verdi. İlgili kanun, mevzuat ve yönetmeliklerle temellendirdikleri anlatımları öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgiyle takip edildi. Ders sonunda ise öğrencilerle soru-cevap aktifliği gerçekleştirilerek ders mevzularının pekiştirilmesi sağlandı.
BEUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen çevrim içi eğitim programına ait açıklamada bulunan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Sayıştay’ın Türkiye’nin en esaslı ve değerli kurumlardan biri olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Ülkemizin en kıymetli kurumlarından olan Sayıştay’ın, öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiği eğitim programının öğrencilerimizin meslek planlamaları ve çalışmaları için epeyce yararlı olacağına inanıyorum. Geleceğimizin aydınlık yüzü gençlerimiz, kendilerini yetiştirme sürecinde Sayıştay Başkanlığına ait merak ettiklerini öğrenme imkânı buldu. Bu bağlamda bilhassa Sayıştay Başkanlığının eğitim programları aracılığıyla öğrencilerimizin Sayıştay’ı tanıması hayli değerlidir. Ayrıyeten Sayıştay’ın çevrimiçi eğitimlerinin birincisinin Üniversitemizde gerçekleşmesi bizlerin memnunluk kaynağı oldu. Sayıştay ve Sayıştay Denetçiliğine ait verdikleri hoş bilgiler ve deneyim transferi için Uzman Denetçilerimiz ve Sayıştay Başkanlığı ailesi başta olmak üzere aktifliğin gerçekleşmesinde emeği geçen, katkı sunan tüm akademik ve idari işçimize teşekkür ediyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.