Karabük Postası tarafından
05 Eylül, 2022 12:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Karabük İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan üç ayrı uyuşturucu operasyonunda 6 kişi yakalandı. İl Jandarma  Komutanlığından yapılan açıklamada; "Karabük Eskipazar Arslanköy yolunda icra edilen faaliyet neticesinde, B.Ş.(18), S.S. (22) ve T.E. (30) isimli 3 şahsın içinde  bulunduğu araçta ve üzerlerinde yapılan aramada kullanıma hazır halde (3)  adet payp (uyuşturucu kullanma aparatı), (1) adet pürmüzlü çakmak ile (1) adet 0,5 lik su şişesi içerisinde uyuşturucu bulunan sarı renkli sıvı madde ele geçirildi. Karabük Safranbolu Nebioğlu köyünde Karabük-Bartın karayolu üzerinde icra edilen faaliyet neticesinde, F.T (26), ve R.D (40) isimli şahısların bulunduğu araçta,   (168 gram) esrar maddesi ele geçirildi. Karabük Merkez Ergenekon Mahallesinde bulunan Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalinde icra edilen faaliyet neticesinde, M.A. (27) isimli şahsın üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada, (8 gram) Metamfetamin ve (9 gram) Kubar Esrar maddesi ele geçirildi. Karabük İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş ile huzurun devamının sağlanması maksadıyla uyuşturucu ile mücadele faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilecektir" denildi.  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Ekim, 2025 10:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

250 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında güncellenen faizsiz evlilik kredisi başvurularının başladığını açıkladı.

Yeni düzenlemeye göre 18-25 yaş arası çiftler 250 bin lira, 26-29 yaş arası çiftler ise 200 bin lira faizsiz kredi kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu destek paketine ilişkin konuşan Bakan Göktaş, “Gençlerimizin yuva kurma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kredi miktarlarını artırdık. Başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı” dedi.

Gelir Şartları Güncellendi
Fon kapsamında gelir kriterlerinde de değişikliğe gidildi. Başvuru için son 6 aylık gelir şartı, asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkarıldı. Böylece daha fazla gencin fondan yararlanabilmesinin önü açıldı. Ayrıca, evlilikten sonraki 48 ay içinde çocuk sahibi olan çiftlerin kredi geri ödemeleri, her çocuk için 12 ay süreyle ertelenecek.

Başvurular e-Devlet’ten
Evlilik kredisi başvuruları e-Devlet ve ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresleri üzerinden yapılabiliyor. Fonun hayata geçtiği günden bu yana Türkiye genelinde 158 bini aşkın çift başvuru yaparken, 59 binden fazla çift krediden yararlanmaya hak kazandı. Ayrıca 117 bin çift evlilik ve danışmanlık desteği aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin