Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Aralık, 2023 18:11 tarihinde yayınlandı
0

Jandarma’dan milyonluk tarihi eser operasyonu

Karabük İl Jandarma Komutanlığının iki ayrı tarihi eser operasyonunda 9 kişi gözaltına altına alınırken, değeri milyonları bulan 205 sikke ve 26 adet değişik tarihi objeler ele geçirildi.
Karabük İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu kente yüklü miktarda tarihi eser getirileceği bilgisini alınca harekete geçti. Tarihi eserleri kente getirdiği tespit edilen iki araç Jandarma ekiplerince durduruldu. Her iki araçta bulunan İ.Ç. (32), N. Ç.(46), O.K.(49), T. K.(30), K. Ç.(46) ve E.Ç. (25) isimli şahısların üzerlerinde ve araçta yapılan aramalarda M.Ö dönemlere ait 116 adet tarihi sikkeler ele geçirildi.
Yine aynı gün içerisinde Kom Şube ekipleri ve Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ilçeye tarihi eser getirileceği bilgisi üzerine yaptıkları çalışma kapsamında içerisinde A.K.(33), G.Ç. (45) ve M.K.’nın (36) olduğu araç ekipler tarafından durduruldu. Ekiplerin araçta ve şahısların üzerine yaptıklarını aramalar sonucu 89 adet sikke ile tarihi eser olan 26 adet obje ele geçirildi.
Her iki operasyonda ele geçirilen 205 sikke ve 26 tarihi objeye el konulurken, 9 kişi ise gözaltına alındı.
Karabük’te yapılan operasyon sonucu Jandarma’da ifadeleri alındıktan sonra Adliyeye sevk edilen O.K., T.K. ve N.Ç. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen İ.Ç., K.Ç. ve E. Ç. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Eskipazar’da gerçekleşen operasyonda gözaltına alınan ve Jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen A. K. (33), G.Ç (45) ve M. K. (36) çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
s2 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Mayıs, 2026 13:54 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’da çöken yolda inceleme başlatıldı

Eskipazar ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, Tamışlar Köyü Emiroğlu Mahallesi’nde sel ve yol çökmesine neden oldu. Sel sularının yol altındaki dolguyu boşaltması sonucu asfalt köy yolunda büyük hasar meydana geldi.

Olayın ardından bölgeye giden Karabük Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Kübra Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Avcı ile İl Genel Meclis Üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya bölgede incelemelerde bulundu.

Heyet, olay yerinde Jandarma ekiplerinden alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi alırken, AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatacağı bildirildi.

Eskipazar Kaymakamı Kübra Ustaoğlu, yağışların etkisini azaltmasının ardından yol onarım çalışmalarına hızla başlanacağını ifade ederek, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını söyledi. Ustaoğlu ayrıca Emiroğlu Mahallesi’ne ulaşım için alternatif yol bulunduğunu belirterek, vatandaşlara sağanak yağış ihtimaline karşı dere yatakları ile hasar gören yollardan uzak durmaları yönünde uyarıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin