Karabük‘te, jandarma tarafından kış lastiği uygulaması yapıldı.
Karabük İl Jandarma Komutanlığınca, 01 Aralık 2020 tarihi itibari ile Türkiye genelinde uygulamaya giren kış lastiği uygulaması kapsamında, Jandarma Trafik Timlerince denetim yapıldı. Denetimde, sürücülere kış lastiği kullanımının önemi hakkında bilgilendirme verilirken, kurallara riayet etmeyen sürücülere cezai işlem uygulandı.
Açıklamada, “Soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması için denetimlerimiz tüm hızıyla devam edecektir” denildi.


Jandarmadan kış lastiği uygulaması
Eflani’de üreticiler bilgilendirildi
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, Eflani İlçe Müdürü ve Koordinasyon Şube Müdürü ile birlikte Eflani ilçesine bağlı Gökgöz Köyü’nde üreticilerle bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere tarımsal üretim ve destekleme konularında kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
Toplantılarda üretim planlaması, tarımsal desteklemeler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) iş ve işlemleri, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği, bitki sağlığı, Tarım Sigortaları (TARSİM), B-Reçete uygulamaları ile Kırsal Kalkınma Yatırımları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Yetkililer, üreticilerin bilinçli üretim yapmasının ve desteklerden etkin şekilde yararlanmasının önemine dikkat çekti.
Öte yandan, Devlet Su İşleri tarafından hayata geçirilen Gökgöz Sulama Göleti kapalı sistem sulama projesi de toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Proje kapsamında yaklaşık 760 dekar alanda sulu tarıma geçiş sağlandığı belirtilirken, bölgede alternatif ürün desenleri ve yeni üretim imkanları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Yetkililer, çiftçilerle gerçekleştirilen istişare toplantılarının kırsal kalkınma ve tarımsal verimliliğin artırılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
