Jandarmadan Kaçak Kazıya Suçüstü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2022 12:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Jandarmadan Kaçak Kazıya Suçüstü

Eskipazar İlçesinde  kaçak kazı yapan 3 şüpheli jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Yapılan açıklamada; “Karabük İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; Eskipazar Büyükyayalar Köyü Çötler mahallesinde A.A. (53) F.I.(47) ve R.P.(59) isimli 3 şahıs kaçak kazı yaptıkları esnada (1) adet hilti, (1) adet kürek, (1) adet lamba, (1) adet küçük üfleme körüğü (tarihi eser) ve çeşitli kazı malzemeleri ile birlikte suçüstü yakalanmışlardır.

Şüpheliler yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilmiştir.

Karabük İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş ile huzurun devamının sağlanması

maksadıyla izinsiz kazı olayları ile mücadele faaliyetlerine aralıksız olarak devam edilecektir” denildi.  (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqfqfqf
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

SoGreen ve 2026 kalkınma programı Karabük’te anlatıldı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğiyle “Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Projesi Geri Ödemeli Finansman ve 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Programı Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıda, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak destek mekanizmaları ve yatırım fırsatları hakkında katılımcılara kapsamlı bilgi verildi. 2026 yılı için güncellenen yatırım başlıkları ve başvuru süreçlerine ilişkin genel çerçevenin sunulduğu etkinlikte, programın sağladığı teşvik unsurları, başvuru koşulları ve Karabük özelinde öne çıkan yatırım alanları da özetlendi.

BAKKA Yenilik ve Rekabetçilik Birimi yetkilisi Alper Erenler tarafından yapılan sunumda ise Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Projesi Geri Ödemeli Finansman Programı detaylandırıldı. Programın amacı ve öncelikleri ile yararlanabilecek ve yararlanamayacak sektörler paylaşılırken, son başvuru tarihinin 8 Mayıs 2026 olduğu belirtildi. Desteklenecek sektörler arasında imalat, turizm ve bitkisel üretim alanlarının yer aldığı ifade edildi.

Ayrıca 2026 Yılı Fizibilite Desteği Programı hakkında da bilgilendirme yapıldı. Programın amacı, başvuru yapabilecek kurum ve kuruluşlar ile öncelikli destek alanlarına ilişkin temel başlıklar katılımcılarla paylaşıldı.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, toplantıya katılım sağlayan tüm kurum ve sektör temsilcileri ile BAKKA yetkililerine teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin