Jandarmadan Kaçak kazı Operasyonu
Eskipazar ilçesine bağlı Budaklar köyünde bulunan Hadrianapolis Antik Kenti’nde kaçak kazı yaparken yakalanan 4 kişi gözaltına alındı.
M.Ö. 1. yüzyılda kurulduğu ve M.S. 8. yüzyıla kadar yerleşim amacıyla kullanıldığı tahmin edilen antik kentte bugüne kadar yapılan çalışmalarda çok sayıda mermer, sütun ve sütun başlıkları, kiliseler, surlar, su sarnıçları, kaya mezarları, Roma hamamı, gözyaşı şişeleri, tüneller, erzak, şarap mahzenleriyle zemini mozaik hayvan, kuş gibi resimlerle süslenmiş kilise bulunmuştu.
Koruma alanı içerisinde olan bölgede kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine İl Jandarma ekipleri harekete geçti. Bölgede kaçak kazı yapan M.B., S.A.E., Y.E.T. ve K.Ş., suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Kazıda kullanılan 1 adet el dedektörü, 2 adet bakır tel, 1 adet el çapasına el konuldu.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
İlgili Haberler
TümüResmi İlanlar
Tüm İlanlarYorumlar
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.



