blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Jandarmadan büyük operasyon: Çok sayıda tarihi eser ele geçirildi

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çaycuma ilçesinde gerçekleştirdikleri operasyonla büyük bir tarihi eser kaçakçılığını ortaya çıkardı. Operasyonda yüzlerce sikke, heykel, biblo gibi tarihi eser niteliğindeki eşyalar ele geçirildi.
Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, adli makamlardan alınan arama kararı çerçevesinde A.K. ve E.K. isimli iki şüphelinin iş yeri, ikametgâh ve araçlarında arama yapıldı. Arama sonucunda bin 271 adet altın olduğu değerlendirilen sikke, 6 adet gümüş olduğu değerlendirilen sikke, 1 adet gümüş renkli heykel, 1 adet gümüş olduğu değerlendirilen kolye ucu, 1 adet gümüş olduğu değerlendirilen insan başlı aslan biblosu, 2 parça halinde değerli maden olabileceği değerlendirilen taş parçaları, 1 adet altın olduğu değerlendirilen taşlı yüzük, 12 adet 9X19 mm çapında tabanca fişeği, yılan kamera ve aparatları olduğu değerlendirilen cihaz, görüntü aktarma ekranı, 5 adet define arama dedektörü ve aparatları, 3 adet el dedektörü ve aparatları, 2 adet hassas terazi, 2 adet harici hard disk, 2 adet cep telefonu, 1 adet tablet bilgisayar ele geçirildi.
Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, A.K. isimli şüpheli ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. E.K. isimli şüpheli ise adli makamlara sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Safranbolu’da Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı Başladı
blank
Ramazan Öztürk tarafından
17 Aralık, 2024 16:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı Başladı

Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Akademi tarafından düzenlenen UNESCO Dünya Mirası ve Yerel Yönetimler Eğitim Programı’nın üçüncü modülü, Safranbolu’da başladı.

Safranbolu Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı program, kentin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kabulünün 30. yılına ithafen düzenleniyor. Program, yerel yönetim temsilcilerine UNESCO süreçleri ve miras yönetimi konularında kapsamlı bilgiler aktarmayı amaçlıyor.

KORUMA HİKAYELERİ VE TEKNİK İNCELEME GEZİLERİ ODAK NOKTASINDA

Safranbolu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün katkılarıyla organize edilen etkinlikte, UNESCO Dünya Miras süreçleri ele alınırken, Safranbolu’nun koruma hikayesi ve teknik inceleme gezileri ön plana çıktı. Programa, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, kentin UNESCO sürecindeki önemli isimlerinden eski Belediye Başkanı Kızıltan Ulukavak, Prof. Dr. Reha Günay, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Mimar Cengiz Kabaoğlu ve Mimar Gülgün Kabaoğlu gibi önemli isimler katıldı.

UNESCO SÜRECİ VE SAFRANBOLU’NUN KORUMA BAŞARILARI

ÇEKÜL Akademi’nin bilgilendirme konuşmalarıyla başlayan programda, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Köse, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası sürecindeki rolü ve bu süreçte elde edilen kazanımlara dikkat çekti. Program, UNESCO’ya dahil ediliş döneminde Belediye Başkanlığı yapan Kızıltan Ulukavak, Safranbolu İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci, Mimar Cengiz Kabaoğlu, Mimar Gülgün Kabaoğlu ve Tarihçi Mehmet Kütükçüoğlu tarafından verilen sunumlarla devam etti.

Programın tüm modüllerine, Türkiye’nin farklı şehirlerinden yerel yönetim temsilcileri ve uzmanlar da katıldı. Katılımcılar arasında şu belediyeler yer aldı:

Kula Belediyesi, Fatih Belediyesi, Karatay Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Kütahya Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Safranbolu Belediyesi

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.