Reklam
Reklam
iyilik koprusu kuruldu kalpler birlesti 7HILERGW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
0

İyilik köprüsü kuruldu: “Kalpler Birleşti”

Anadolu’nun iki ucundaki öğrenciler, öğretmenlerinin habersiz halde yürüttüğü bir tertiple bir ortaya gelerek hem manalı bir dayanışma örneği sergiledi hem de sürpriz bir kutlamaya imza attı. Bu buluşma, his dolu anlara sahne olurken iki okul ortasında “mektup kardeşliği”nin temelini attı.

Karabük Şehit Metin Arslan İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, Öğretmenler Günü kapsamında örnek bir toplumsal sorumluluk projesi gerçekleştirerek hem kendi öğretmenlerine unutulmaz bir sürpriz hazırladı hem de Siirt’in Tulumtaş ilçesindeki köy okulunda tahsil gören öğrencilere ulaştı.

Proje kapsamında Karabük’teki 2/C sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Aylin Doğmaz ismine Siirt Tulumtaş Ulusal Egemenlik İlkokuluna kapsamlı bir kitap bağışında bulundu. Kitaplarla birlikte gönderilen yaş pasta ise köy okulundaki öğrencilerin yüzlerini güldürerek tatlı bir kutlama yapmalarını sağladı.

Asıl duygusal anlar ise hazırlanan kutlama görüntülerinin izlenmesi sırasında yaşandı. Her iki okulun öğrencileri, birbirlerinin varlığından habersiz bir formda, kendi öğretmenleri için içten birer Öğretmenler Günü görüntüsü çekti. Görüntüler gösterildiğinde Tulumtaş Ulusal Egemenlik İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Sever, öğrencilerinin sevinç dolu iletilerini izlerken duygulandı. Şehit Metin Arslan İlkokulu Sınıf Öğretmeni Aylin Doğmaz da kendisi ismine hazırlanan görüntüleri izlerken gözyaşlarına hâkim olamadı.

Öğrenciler görüntülerle ilgili olarak, “Videoları izlediğimizde hem öğretmenimiz hem de bizler büyük bir his yoğunluğu yaşadık. Yüzlerce kilometre ötedeki çocukların mutluluğuna vesile olmak, bu mesleğin ne kadar kutsal olduğunu bir sefer daha bizlere gösterdi.” sözlerini kullandı.

Yapılan uygunluk köprüsü yalnızca bir günlük kutlamayla sonlu kalmadı. Her iki okuldaki öğrenciler, tekrar birbirlerinden habersiz olarak “mektup kardeşliği” başlattı. Böylelikle doğu ve batıdaki öğrenciler ortasında kalıcı bir dostluğun temelleri atıldı. Artık çocuklar, birbirlerine gönderecekleri mektuplarla kıssalarını, hayallerini ve günlük hayatlarını paylaşacak.

Bu manalı proje, Öğretmenler Günü’nün sadece öğretmenleri anma günü olmadığını; tıpkı vakitte eğitimde dayanışmanın, güzelliğin ve çocuk kalplerinin birleşmesinin en güçlü örneklerinden biri olduğunu bir sefer daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ardesende heyelan koy yolu ulasima kapandi yiut2F5Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Ardeşen’de heyelan: Köy yolu ulaşıma kapandı

Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Pınarlı köyünün üst kesimlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Pınarlı köyünün üst mevkiinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yola düştü. Meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kapanan yolda çalışma başlatan ekipler, temizlik işlemlerinin ardından yolu yeniden ulaşıma açtı.

Bizi sosyal medyadan takip edin