Reklam
Reklam
III
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mart, 2025 13:29 tarihinde yayınlandı
0

İYİ Parti’den 8 Mart Çıkışı: “Kadınların Haklarına Saldırıya Son Verin!”

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’deki kadın haklarına yönelik saldırılara dikkat çekti ve iktidara sert eleştiriler yöneltti.

İYİ Parti Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Kadın mücadelesi, sadece kadınların değil, bu ülkenin geleceğini savunma mücadelesidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye’deki kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, “sistematik bir katliam” olarak nitelendirilirken, 2024 yılında şüpheli kadın cinayetleri dahil 653 kadının hayatını kaybettiği vurgulandı. Mahkemelerin “haksız tahrik indirimi” uygulayarak katilleri ödüllendirdiği, iktidarın ise yasaları uygulamak yerine kadınların haklarını budamakla meşgul olduğu belirtildi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması da eleştirilerek, kadına yönelik şiddeti önleme mekanizmalarının zayıflatıldığı savunuldu.

“Kaç Kadın Daha Ölmek Zorunda?”

Ofluoğlu, iktidara yönelik sert eleştirilerinde, “Kaç kadın daha ölmek zorunda? Kaç çocuk annesiz kalmalı ki harekete geçesiniz? Şiddeti önlemek için daha kaç hayat feda edilmelidir?” sorularını yöneltti.

Açıklamada ayrıca, Atatürk’ün kadın devrimine ihanet edildiği, kadınların siyasette, ekonomide ve sosyal hayatta arka plana itilmeye çalışıldığı ifade edildi. Kadınların iş gücüne katılım oranının OECD ülkeleri arasında en düşük seviyelerde olduğu, kız çocuklarının eğitimden koparıldığı ve çocuk yaşta evliliklere zorlandığı vurgulandı.

İYİ Parti’nin Çözüm Önerileri

İYİ Parti’nin vizyonunun eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesi olduğu belirtilen açıklamada, kadınların hak ettikleri özgürlük, eşitlik ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye inşa etmek için çözüm önerileri sıralandı:

  • Kadın cinayetlerini durduracak hukuki reformlar gerçekleştirilecek.
  • Kadın istihdamını artıracak, ekonomik özgürlüğü teşvik edilecek.
  • İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülecek, şiddeti önlemek için somut adımlar atılacak.
  • Kadınların siyasette ve karar alma mekanizmalarında eşit şekilde temsil edilmesi sağlanacak.
  • Kız çocuklarının kesintisiz eğitim hakkı garanti altına alınacak.

Açıklama, “Kadınlar bu ülkenin geleceğidir. Ve kadınlar susmayacak! Kadın cinayetlerinin, şiddetin, eşitsizliğin olmadığı bir Türkiye mümkün! Biz, bu ülkenin kadınlarını ikinci sınıf vatandaş olarak görenlere karşı dimdik ayakta duracağız!” ifadeleriyle sona erdi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
dq
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Haziran, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Milletvekili Keskinkılıç, Zambiya Heyeti ile TBMM’de Bir Araya Geldi

AK Parti Karabük Milletvekili ve Türkiye–Zambiya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ali Keskinkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Zambiya Ulusal Meclisi Başkanı Nelly Mutti ve beraberindeki heyetle gerçekleştirilen temaslara katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte Zambiya Ulusal Meclisi Başkanı Nelly Mutti ile bir araya gelen Keskinkılıç, görüşmelerde Türkiye ile Zambiya arasındaki dostluk ve iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunulduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen temaslarda parlamentolar arası diyaloğun güçlendirilmesi, karşılıklı tecrübe paylaşımının artırılması ve ortak çalışma alanlarının genişletilmesi konuları ele alındı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Zambiya Ulusal Meclisi Başkanı Nelly Mutti’nin baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Program kapsamında iki ülke arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesine yönelik ortak basın toplantısı da düzenlendi.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Milletvekili Ali Keskinkılıç, Türkiye ile Zambiya arasındaki güçlü dostluk bağlarının daha da pekişmesine katkı sağlayacak temasların hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ederek, nazik ziyaretleri dolayısıyla Nelly Mutti ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin