Reklam
Reklam
III
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
07 Mart, 2025 13:29 tarihinde yayınlandı
0

İYİ Parti’den 8 Mart Çıkışı: “Kadınların Haklarına Saldırıya Son Verin!”

İYİ Parti Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’deki kadın haklarına yönelik saldırılara dikkat çekti ve iktidara sert eleştiriler yöneltti.

İYİ Parti Aile ve Sosyal Hizmetler Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Kadın mücadelesi, sadece kadınların değil, bu ülkenin geleceğini savunma mücadelesidir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye’deki kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, “sistematik bir katliam” olarak nitelendirilirken, 2024 yılında şüpheli kadın cinayetleri dahil 653 kadının hayatını kaybettiği vurgulandı. Mahkemelerin “haksız tahrik indirimi” uygulayarak katilleri ödüllendirdiği, iktidarın ise yasaları uygulamak yerine kadınların haklarını budamakla meşgul olduğu belirtildi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması da eleştirilerek, kadına yönelik şiddeti önleme mekanizmalarının zayıflatıldığı savunuldu.

“Kaç Kadın Daha Ölmek Zorunda?”

Ofluoğlu, iktidara yönelik sert eleştirilerinde, “Kaç kadın daha ölmek zorunda? Kaç çocuk annesiz kalmalı ki harekete geçesiniz? Şiddeti önlemek için daha kaç hayat feda edilmelidir?” sorularını yöneltti.

Açıklamada ayrıca, Atatürk’ün kadın devrimine ihanet edildiği, kadınların siyasette, ekonomide ve sosyal hayatta arka plana itilmeye çalışıldığı ifade edildi. Kadınların iş gücüne katılım oranının OECD ülkeleri arasında en düşük seviyelerde olduğu, kız çocuklarının eğitimden koparıldığı ve çocuk yaşta evliliklere zorlandığı vurgulandı.

İYİ Parti’nin Çözüm Önerileri

İYİ Parti’nin vizyonunun eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesi olduğu belirtilen açıklamada, kadınların hak ettikleri özgürlük, eşitlik ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye inşa etmek için çözüm önerileri sıralandı:

  • Kadın cinayetlerini durduracak hukuki reformlar gerçekleştirilecek.
  • Kadın istihdamını artıracak, ekonomik özgürlüğü teşvik edilecek.
  • İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülecek, şiddeti önlemek için somut adımlar atılacak.
  • Kadınların siyasette ve karar alma mekanizmalarında eşit şekilde temsil edilmesi sağlanacak.
  • Kız çocuklarının kesintisiz eğitim hakkı garanti altına alınacak.

Açıklama, “Kadınlar bu ülkenin geleceğidir. Ve kadınlar susmayacak! Kadın cinayetlerinin, şiddetin, eşitsizliğin olmadığı bir Türkiye mümkün! Biz, bu ülkenin kadınlarını ikinci sınıf vatandaş olarak görenlere karşı dimdik ayakta duracağız!” ifadeleriyle sona erdi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin