ZONGULDAK ’ın Çaycuma ilçesinde Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.
Belediye İtfaiye garajında Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Sabahattin Akyüz’ün de katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta itfaiye erleri olası bir yangın sonrası mahsur kalan bir kişinin nasıl kurtarılması konusunda uygulamalı olarak çalışma yaptı. Almanya’dan gelen yeni araçların kullanıldığı tatbikatta yaralı çatıdan alınarak itfaiye merdiveni tarafından indirildi.
Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Sabahattin Akyüz, bu gibi tatbikatların devam edeceğini ve olası bir yangın ve doğal afet gibi durumlarda Çaycuma İtfaiyesi’nin hazır olduğunu kaydetti.
Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.