İtfaiyeciler yeni yıla yangınla girdi - Karabük Haber Postası
itfaiyeciler yeni yila yanginla girdi Dlmp4rMY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İtfaiyeciler yeni yıla yangınla girdi

Düzce’de itfaiye takımları yeni yıla vazife başında girdi. Birbirleri ile yeni yılı kutlayan takımlar, yılın birinci yangınına da apar topar çıktı.

Türkiye’nin dört bir yanında yılbaşı coşkulu bir halde kutlanırken, Düzce’de itfaiye grupları yeni yıla vazifesi başında girdi. Ailelerinden uzakta yeni yılan giren takımlar kendi ortalarında yeni yılı kutladı. Vazifelerinin başlarında olduğunu belirten İtfaiye Çavuşu Hasan Can Özdenli, “Bizler hem Düzce itfaiye grubu olarak hem de tüm Türkiye teşkilatı olarak misyonumuzun başındayız. Yeni yılda, bayramda 7 gün 24 saat bu hizmeti devam ettiriyoruz. Bu çalışma koşulları bizim için çok olağan hale geldi. Ailemizden uzağız sevdiklerimizin yanında değiliz ama bizde misyonumuzun başındayız. İnşallah 2025’i bu geçirdiğimiz yıllara daha kaza, bela, yangından uzak daha yeterli bir yıl geçmesini diliyorum” sözlerini kullandı.

“Ailemizden uzakta yeni yıla girdik”

İtfaiye sürücüsü Halil Eren, “Yeni yılda vatandaşlarımızın malına ve canına ziyan gelmemesi için vazifemizin başındayız. Ailemizden uzakta yeni yıla girdik. Lakin biz bu işe gönül verdik. Mecbur şu anda buradayız. Yapacak bir şey yok yani” formunda konuştu.

Ekipler yeni yılı kendi ortalarında kutlamalarının akabinde Düzce’de baraka yangını ihbarı oluştu. Takımlar apar topar hazırlanarak yangına gidip misyonlarını yerine getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
lise ogrencilerine dijital farkindalik semineri duzenlendi 9KONv8Tx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Lise öğrencilerine dijital farkındalık semineri düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, lise öğrencilerine dijital şiddet konusunda bilgilendirme yaptı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Dijital Şiddetle Mücadele Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES projesi kapsamında Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Dijital Şiddetle Mücadele” konulu seminer düzenledi.

Seminerde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, gençlerin bilinçli yetişmesinin önemine dikkat çekerek dijital şiddetle mücadelenin eğitimle mümkün olacağını ifade etti.

Program kapsamında kulübün akademik danışmanı Hülya Özçağlar Eroğlu ile Proje Koordinatörü Cansel Arı tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumda, dijital şiddetin yalnızca hakaretle sınırlı olmadığı; özel hayatın ihlali, kimlik hırsızlığı ve çevrim içi dolandırıcılık gibi farklı boyutlarının bulunduğu vurgulandı.

Eroğlu, dijital şiddetin toplumun tamamını etkileyen bir sorun olduğuna işaret ederek, gençlerin hem dijital ortamda hem de günlük yaşamda daha dikkatli hareket etmesi gerektiğini belirtti. Siber zorbalığın anonimlik ve hızlı yayılma gibi özellikleri nedeniyle daha yıkıcı sonuçlar doğurabildiği ifade edildi.

Seminerde ayrıca öğrencilere, dijital şiddetle karşılaştıklarında izlemeleri gereken yollar hakkında bilgi verildi. İçeriklerin engellenmesi, dijital kanıtların saklanması, yetkili kurumlara başvurulması ve psikolojik destek alınmasının önemine dikkat çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin