blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

’İstihbaratçı polisim’ yalanıyla Iraklı aileyi yaklaşık 2,3 milyon lira dolandırdı, gerçek polise yakalandı

Amasya’da kendisini telefonda ’istihbaratçı polis’ olarak tanıttığı Iraklı aileyi dolandırıp aldığı para ve altınlarla kaçan şahıs, güvenlik kamerasından kimliğinin belirlenmesi sonrası gerçek polisler tarafından Sivas’ta kıskıvrak yakalandı. Toplam 2 milyon 278 bin TL tutarındaki para ve altınlarına kavuşan Iraklı aile, “Allah bu devleti korusun" sözleriyle Türk polisine teşekkür etti.
Dolandırıcılık olayı, Amasya merkez Yüzevler Mahallesi’nde Iraklı bir ailenin evinde meydana geldi. İddiaya göre, İbrahim Aygin, Iraklı aileyi telefonla arayıp kendisini istihbaratçı polis olarak tanıttı. Aile, “Kimliğiniz bir suç örgütü çetenin evinden çıktı. Evinizde birazdan arama yapılacak. Elinizde ziynet eşyası ve para ne varsa ortaya döküp bizi bekleyin” sözleriyle panikledi. 12 saat boyunca telefondaki konuşmalarıyla aileye korku salan dolandırıcı, sonrasında oturdukları apartmana gelerek 50 bin dolar, 20 bin dolar değerinde altın, 620 euro ve 17 bin TL nakit paralarını alarak uzaklaştı. Toplam 2 milyon 278 bin TL tutarındaki para ve altınlarından olan aile Amasya Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayette bulundu.
Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, özel bir ekip oluşturup dolandırıcıyı yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Paraların verildiği anları görüntüleyen güvenlik kamerasından kimlik tespit çalışması yapan ekipler araç değiştirip Amasya’dan Sivas’a geçtiğini tespit ettikleri İbrahim Aygin’i, aldığı paralar ve altınlarla birlikte kıskıvrak yakaladı. Habercilerin sorularına yanıt vermeyen Aygin, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Paralarına ve altınlarına kavuşan Iraklı ailenin kızı Rana Waad Elias, “Yabancı bir numara ‘istihbarattan polisim’ diye aradı. ‘Senin kimliğin bir suç örgütünün evinde arama sırasında evden çıktı. Seninle birlikte mağdur olan 25 kişi var. Evde kim varsa hepsini bir araya topla ve telefonun hoparlörünü aç, size tercüman getireceğiz’ dedi. Daha sonra gizli bir operasyon bu evdeki bütün telefonları toplayın ve kapatın. Telefonlardan sizi görüyoruz. Biz şimdi tutanak tutacağız. Evde ne kadar altın, para ya da yabancı para varsa hepsini söyleyin. Evi aramaya geleceğiz söylediğinizden farklı bir para bulursak hepsi elinizden alınacak’ sözleri karşısında çok korktuk. Anneannem küçük kardeşimle apartmanın önüne inerek gelen adama hepsini teslim etti” diye konuştu.
Polisler, para ve altınlarını teslim ettikleri aileye, polis, asker yada savcının kimseden döviz, ziynet eşyası veya para talep etmeyeceğini belirtip uyarılarda bulundu. Iraklı yaşlı kadın, “Allah bu devleti korusun" sözleriyle Türk polisine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rize’de Rafting Avrupa Kupası heyecanı yaşanıyor

Rafting Avrupa Kupası, Türkiye Kano Federasyonu’nun konut sahipliğinde Rize’de başladı.
Türkiye Kano Federasyonu’nun konut sahipliğini yaptığı Rafting Avrupa Kupası, Rize’nin Ardeşen ilçesi, Fırtına Deresi üzerinde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru’nda yapılıyor. Türkiye, İran, Bosna Hersek, Kazakistan ve İtalya olmak üzere 5 ülkeden 29 ekip ve 150 atletle gerçekleşen yarışlar renkli imgelere sahne oldu.
Yarışmalarda botla yarışan atletlerin yanı sıra antrenörleri ve grup arkadaşları da yarışan atletleri karadan koşarak takip etti. Bağırarak yarışan atletlere takviye veren antrenörler ve sportmen arkadaşları da adeta onlarla birlikte yarıştı.

Ramazan Öztürk: "Büyük bir atmosfer, büyük bir organizasyon"
Rize Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ramazan Öztürk, yarışlarla ilgili yaptığı açıklamada, hoş bir tertibe mesken sahipliği yaptıklarını için memnun olduklarını lisana getirerek, "5 ülkeden iştirak sağlandı. Şu anda yaklaşık 150 sportmen var. Burada yaklaşık 5 ülkeden inanılmaz bir iştirakçi var. Büyük bir atmosfer, büyük bir tertip. Rafting Avrupa kupası, Rafting Dünya Federasyonu’nun takviminde yer alan ve Kano Federasyonluğu konut sahipliğinde yapılan bir tertip. Müsabakalarımız 5 Eylül’e kadar devam edecek. 5 Eylül’de inşallah son bulacak ve madalya seremonisini gerçekleştireceğiz. Hoş bir tertip bu tertipleri da yapmaya devam edeceğiz" sözlerini kullandı.

Ferhat Altay: "Karadeniz hırçındır, Fırtına Deresi daha hırçındır"
Ardeşen Kaymakamı Ferhat Altay ise Rize’nin raftinge olan elverişliliğine dikkat çekerek, "Hem hava çok hoş hem yer çok hoş hem de suyumuz berrak. Bizim açımızdan çok keyifli geçiyor. Anladığım kadarıyla atletlerimiz da çok hoş eğleniyorlar. Hem de hoş güzel yarışıyorlar. Ben birinci kez rafting yaptım. Muhakkak herkese tavsiye ediyorum. Ben yüzmeyi de burada öğrendim. O yüzden Karadeniz hırçındır, Fırtına Deresi daha hırçındır fakat beşere yaşamayı, tabiatla uyumlu bir formda hareket etmeyi öğretir diyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Biz hem emniyet ve asayiş açısından gerekli önlemleri aldık hem de spor açısından bir risk oluşması varsa hem Gençlik Spor Müdürlüğümüz hem federasyonumuz hem ilçe müdürlüğümüz gerekli önlemlerini aldı. Allah’ın müsaadesiyle kazasız belasız atlatacağımızı düşünüyoruz. Arkadaşlarımız çok deneyimliler. Şu vakte kadar rastgele bir sorun yaşamadık inşallah da yaşamayacağız" dedi.

Gürkan Köse: "5 ülke, 29 grup ve 150 sporcu"
Özellikle Türkiye’ye yakın ülkelerin yarışlara iştirak sağlandığını kaydeden Türkiye Kano Federasyonu Rafting Genel Koordinatörü Gürkan Köse de, "Gayet keyifli hoş bir atmosferde gerçekleşiyor. Spor Bakanlığımızın himayesinde, Rize Valiliğimizin dayanaklarıyla ve Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğümüzün takviyeleriyle bir arada federasyon olarak ortak bir tertip gerçekleştiriyoruz. Toplamda 5 ülke, 29 kadro ve 150 atletle, kafile, antrenör ve idarecilerle bir arada toplam iki yüzü şahısla burada hoş bir tertip gerçekleştiriyoruz. İştirakte bilhassa bize yakın olan ülkeler bizi tercih ettiler. İran, Bosna, Kazakistan, İtalya ve Türkiye’nin iştirakleriyle gerçekleştiriyoruz. Hayli keyif alıyoruz, atmosfer çok âlâ. Gelen konuklarımız ülkemizden çok mutlular. Ülkemizi vizyoner olarak, misafirperverliğimizle, sportif aktivitelerimizle ve parkurumuzun hoşluğuyla pek düzgün temsil ediyoruz. Bizler de kendi karnemizde şu anda artıyı hissediyoruz" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin