Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Eylül, 2017 14:30 tarihinde yayınlandı
0

İşten çıkan madenciler ‘koltuklar kirlenmesin’ diye ayakta seyahat etti 

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde yerin metrelerce altındaki işlerinden çıkarak evlerine gitmek isteyen maden işçileri, kömür karası kıyafetleri nedeniyle ‘koltuklar kirlenmesin’ diye ayakta seyahat etti.
Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, akşam saatlerinde iş çıkışı kömür karası kıyafetlerini değiştirmeden beldedeki evlerine gitmek için halk otobüsüne bindi. Özel halk otobüsüne binen 6 maden işçisi, otobüsün boş olmasına rağmen yaklaşık 5 kilometrelik yolda ayakta seyahat etmeyi tercih etti. Boş koltukların olmasına rağmen işçilerin ayakta gitmesine şaşıran diğer yolcular ise gerçeği bir süre sonra anladı. İşçiler, “Kirlenmesin” düşüncesiyle koltuklara oturmadı. O anlar ise aynı otobüsün arka tarafında seyahat eden bir kadın yolcu tarafından cep telefonu ile fotoğraf karesine dönüştü. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ise günün karesi olurken, araçta bulunan güvenlik kamerası da o anları saniye saniye kaydetti.
O anları anlatan otobüs şoförü Ogün Bahar, “TTK Karadon Müessesesi’nde çalışan madenci abilerimiz kafesleri bozulduğu için Gelik Müessesesi’nden çıkmışlar. Gelik’ten, Karadon’a gitmek için benim aracıma bindiler ve ayakta yolculuk etmeye başladılar. Ben ‘oturun’ dedim ama ‘koltuklar pislenmesin’ diye oturmadılar. Ben de madenci abilerimizi güzellik olsun diye Karadon İşletme Müdürlüğüne kadar bıraktım. Madenci abilerimiz böyle şeylere özen gösteriyorlar. Koltuklar pislenmesin, sedye pislenmesin diye. Onlar, orada zorluklarla çalıştığı için bizleri düşünerek herhalde koltukların pislendiği zaman silmeye çalışırız diye düşünüyorlar” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
0123
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı

Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin