Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
31 Ocak, 2024 14:48 tarihinde yayınlandı
0

İsmail Yalav, Aday Adaylığı Sürecini Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Karabük Belediye Başkan Adaylığı başvurusunda bulunan ve adaylığına kesin gözü ile bakılan, daha sonra aday gösterilmeyen İsmail Yalav, aday adaylığına giden yolda yaşanan süreci anlatarak, kendisine itibar suikastı yapıldığını söyledi.

Kendisine kesin adaysın denmesine rağmen bu kararın nasıl ve ne şekilde değiştiğine anlam veremediğini ifade eden Yalav, yaşanan süreci şu şekilde anlattı:

“CHP Karabük Belediye Başkan aday adaylığımla ile ilgili olarak yaklaşık bir ay gibi bir süre içerisinde yaşamış olduğum durumları ve olayları tüm gerçekliğiyle kamuoyunun bilgisine sunmak isterim.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi ile alakalı herhangi bir göreve talip olma gibi siyasi bir düşüncem yoktu. 26 Aralık 2023 günü CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın yakınları olan Sermin Ölmez ve eşi Kazım Ölmez beni telefonla arayarak görüşmek istediklerini ifade ettiler. Kendilerini tanıdığım için bu teklifi kabul ettim ve üçümüz bir araya geldik.  Sermin Ölmez Cevdet Akay’ın selamını getirdiğini ve CHP Belediye Başkan Adayı olmamı istediği teklifini dile getirdi. Bu teklif üzerine; böyle bir düşüncemin olmadığını ancak çok ısrarları üzerine olumlu veya olumsuz bir cevabımın hemen verilemeyeceğini söyledim.  27 Aralık 2023 tarihinde bu kez kıramayacağım çok samimi bir dostumun ricası üzerine CHP İlçe Başkanı ve bazı arkadaşlarla birlikte Büyük Kulüp’ de oturduk. İlçe Başkanı, İl Başkanının da bu görüşmeye gelmek istediğini fakat rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini belirtti. Daha sonra aramıza Sermin Ölmez ve Kazım Ölmez de katıldılar. Burada da aday olmam konusunda çok ısrarcı oldular. Kendilerine aday olma gibi bir düşüncemin olmadığını, Bayram Karadağ’ın aday adayı olduğunu dile getirdim.  Bayram Karadağ’ın sen aday olsan da olmasan da aday olamayacağını ve Genel Merkez tarafından istenmediğini, Genel Merkeze 10-12 adayın bildirildiğini, yapılan anket sonucunda, seçimin ancak benimle kazanılabileceği fikrinin oluştuğunu, Milletvekili, İl Başkanı ve İlçe Başkanlarının konu üzerinde mutabakata vardıklarını söylediler.  Bu söylemden sonra kendilerine kararımı; eşime, çocuklarıma, fikirleri benim için son derece önemli olan dostlarımla görüşmelerden sonra verebileceğimi söyledim. 07 Ocak 2024 günü Milletvekilinin daveti üzerine Kazım Ölmez’in evinde Milletvekili, Kazım Ölmez, Sermin Ölmez ve vekilin danışmanı ile birlikte bir süre görüşme gerçekleştirdik. Vekil mutlaka bu yerel seçimi kazanmak istediğini ve bunun da benimle mümkün olabileceğini, Genel Merkezde yaptığı görüşmeler sonrası kabul etmem halinde adaylığımın kesin olduğunu, kendisinin de canla başla çalışacağını ifade etti.

Yapmış olduğum yoğun görüşmeler sonrası Vekile, İl ve İlçe Başkanlarına güvenerek bu teklifi kabul ettim. Vekil bulunduğumuz ortama Merkez İlçe Başkanını da çağırarak gereken evrakları hazırlamasını söyledi. Başkan da ertesi gün gelerek bana evrakları imzalattı.  Bu kararımı vekilin ısrarı üzerine hiçbir yerde ifade etmedim.

Vekilin kendisiyle birkaç kez daha telefon görüşmeleri yaptık. Bu görüşmelerde de bana kesin aday olduğumu ve çalışmalara hemen başlamam gerektiğini söyledi. Söyleyen kişinin her ne kadar unvanı gereği, sözüne güven duyulması gerekli birisi olduğunu bilmeme rağmen siyasette neyin ne zaman şekillenebileceğini önceden kestirmenin güç olacağını bilerek, hep temkinli hareket etmeye gayret ettim.  Nitekim de ne kadar doğru hareket ettiğimin haklılığı ortaya konulan bu sonuçla belli olmuştur.

Bana bu kadar kesin aday denmesine rağmen, parti tabanından ve her siyasi görüşten o kadar destek almama rağmen son gün veya son birkaç günde nelerin ne şekilde ne amaçla değiştiğini anlamakta güçlük çekiyorum.  İtibarımı zedelemek adına bazı kişi ve kişilerin benim ismim üzerinden kim ve kimlerle ne tür hareketler ve ilişkiler içerisinde bulunduğunu ve bunların ne sonuçla neticeleneceğini ilerleyen günlerde siz değerli kamuoyu ile hep birlikte göreceğimize inanıyorum.” (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin