Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2015 07:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

İŞKUR “Kariyer Günleri” Bugün Başlıyor

Çalışma ve İşKurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek olan Kariyer Günleri etkinlikleri bugün başlıyor Yarın sona erecek olan Kariyer Günleri etkinlikleri ile ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven; “Kariyer Günlerindeki amacımız iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile yeni mezunların, iş dünyasını tanımalarını, öğrencilerimizin derslerde aldıkları teorik bilgileri gerçek hayatta nasıl pratiğe dönüştürebildiğini, piyasalardaki ve kamu sektöründeki uzmanların tecrübeleri ışığında aktarılması ve rekabetin son derece yüksek olduğu iş dünyası hakkındaki farkındalıklarını arttırmaktır” dedi. Ayrıca programlar bünyesinde kurulacak stantlarla da özellikle İŞKUR faaliyetleri ile BAKKA ve diğer Kamu İdarelerinin uyguladıkları destek ve teşvikleri hakkında da bilgilendirmeler yapılacağını söyleyen Güven; Etkinlikler kapsamında uzmanların tecrübelerini katılımcılarla paylaşacağını belirterek, tüm vatandaşları kariyer günlerine davet etti. 2015 Karabük Kariyer Günleri programı 23 Mart 2015 Pazartesi günü Saat 14.00’da Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans salonunda başlayacak, ilk gün açılış programından sonar Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından “Birlikte Başaracağız” konulu sunum yapılacak. 24 Mart 2015 Salı günü ise saat 14.00’da aynı salonda, Kariyer Doktoru Ahmet Veli Olgundeniz tarafından da “Bir Adım Öne Geçin” başlıklı sunu yapılacaktır. Olgundeniz programında “İş Görüşmelerinde 40 Zor Sorununa 40 Mükemmel Yanıt” adlı kitabındaki tecrübelerini de katılımcılarla paylaşacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
20 Kasım, 2025 13:44 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Jiletler Geri Dönüşüme, Mama Sokak Hayvanlarına

"İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" projesi kapsamında imzalanan protokolle, berber ve kuaförlerden toplanan jiletlerin geri dönüşümünden elde edilecek gelir, sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanılacak.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde başlatılan "İşte Birlik Güçte Birlik: Karabük" Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında yeni bir çalışma hayata geçirildi. "Birlikte yaşama kültürünün oluşturulmasında sivil toplumun rolü" temasıyla düzenlenen çalışma için iş birliği protokolü bugün imzalandı.

Proje, çok paydaşlı bir işbirliği ile yürütülecek. Karabük Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karabük Belediyesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Sağlık, Temizlik, Güzellik ve Bakım Hizmetleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası projenin ortakları arasında yer alıyor.

ÇEVRE VE SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇİFT TARAFLI FAYDA

Projenin temel hedefleri arasında; jilet atıklarının çevreye verdiği zararın önüne geçmek, sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak ve berber/kuaförlerde oluşan jiletleri güvenli bir şekilde toplayarak geri dönüşüm ekonomisine kazandırmak yer alıyor. Projenin en dikkat çeken yönü ise, geri dönüşümden sağlanacak gelirin, sokak hayvanlarının mama, bakım, rehabilitasyon ve barınma ihtiyaçları için kullanılacak olması.

200 ADET JİLET KUTUSU DAĞITILACAK

Protokol kapsamında ilk somut adım atıldı ve Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen 200 adet özel jilet toplama kutusu hazırlandı. Bu kutular, il genelindeki berber ve kuaförlere dağıtılarak atık jiletlerin kaynağında ayrı toplanması sağlanacak. Bu sayede atıkların geri dönüşüm sistemine daha hızlı ve verimli bir şekilde dahil edilmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin